סבא וסבתא רבא שורדי גטו אושוויץ

סבתא רחל ויאיר בתכנית הקשר הרב דורי
סבתא וסבא רבא
סיפור משפחתה של סבתא רחל

סבא וסבתא רבא יוצאי הונגריה. כידוע, ההונגרים היו אנטישמים ומלשנים. סבתא רבתא הייתה מאוד מאוד יפה ובזכות יופייה שרדה את כל התקופה הקשה של המלחמה. היא נבחרה כמלכת יופי של המחוז שלה. חייל גרמני ראה אותה והחליט לעזור לה.

אחרי כמה חודשים סבתא הכירה את סבא, שהיה מהנדס חשמל במפעל. הם התחתנו ובאותה תקופה התחיל הגירוש לגטאות. סבתא רבתא נכנסה להריון והחייל הגרמני ראה אותה עם הבטן, ריחם עליה והחביא אותה בבונקר לבד. באותו זמן לקחו את סבא רבא למחנה עבודה בכפייה והם חיו בניפרד בערך שנתיים. סבתא רבתא נאלצה לילד את עצמה לבד בבונקר.

כף הכסף הזאת שמורה אצלי עד היום

תמונה 1

זוהי כף הכסף, ששמרה סבתא רבתא בגטו, על מנת שאם תזדקק לכסף, תוכל למכור אותה. הכף הזאת שמורה אצלי עד היום.

התינוק, אח של סבתא, שרד בזכות זה שהיה לסבתא רבתא הרבה חלב. בסיום המלחמה יצאו כולם מהגטאות ולקחו אותם לאניית מעפילים על מנת שיעלו לארץ ישראל. כשהגיעו לארץ, השלטונות לא הסכימו לקבל אותם וגירשו אותם לקפריסין.

בקפריסין במחנה, פגשה סבתא רבתא את סבא רבא. הם חיכו שם עד לאפשרות להיכנס לארץ. אני לא זוכרת את השם של האנייה, אבל היא קיימת במוזיאון עד היום. הם הגיעו לארץ והקימו כאן משפחה מחדש!

סבא רבא עבד בדואר כמהנדס חשמל וסבתא רבתא פתחה חנות גלנטריה (חנות שיש בה הכל כמו למשל : בגדים, תמרוקים ועוד…)

רחל פלד: הגשמה עצמית. בסוף כל התלאות יש לנו מדינה יהודית בארץ ישראל ובה אנחנו חיים!

לשרוד