סבא הכבאי האמיץ

משפחת אוחנה
סבא שלום אוחנה בצעירותו
שליחות בשרות הכבאות

סבא שלי, שלום אוחנה, נולד במרוקו ושם הכיר את סבתא שלי. סבא וסבתא שלי עלו לארץ. סבא שלי עלה לארץ בגיל 19 וסבתא שלי עלתה לארץ בגיל 16. כשהם הגיעו לארץ, הם לא ידעו ששניהם עלו לארץ באותו הזמן עד שהם נפגשו. כך מתחיל הסיפור של סבא שלי ושל סבתא שלי. סבא שלי עבד בכבאות וסבתא שלי עבדה בחקלאות. הייתה לה גינה גדולה של פירות וירקות. סבא שלי וסבתא שלי אהבו אחד את השני עוד בתקופת ילדותם, ובסוף הם באמת נישאו.

סבא שלי הינו קצין כבאות בתחנת אופקים. יום אחד, כאשר קיבלו דיווח כי ילד נפל לבור צר של שישה מטרים עומק, סבא שלי התנדב להשתלשל הפוך לבור כשחבל קשור לרגליו ונכנס להציל את הילד. ההורים ומשפחתו של הילד הודו לו וסבא אף קיבל ציוון לשבח על אומץ לבו ופעולתו.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בגימנסיה העברית בירושלים בשנת תש"פ (2020) בהנחיית המורה המוביל אלירן דיין.

השתלשל
ירד בחבל

מכבי אש
מכבי אש הוא ארגון חירום הנלחם בשריפות ובהתפשטות אש בלתי מבוקרת, ופועל לחילוץ והצלת לכודים במתארים שונים כגון תאונות דרכים, מפולות והרס, חילוץ מבורות, חילוץ מגובה, ממים, ממעליות, חילוץ בעלי חיים ועוד. תפקידים נוספים שבאחריות מכבי האש הם אירועים בהם מעורבים חומרים מסוכנים. (ויקיפדיה)

”סבא שלי התנדב להשתלשל הפוך לבור כשחבל קשור לרגליו ונכנס להציל את הילד“