סבא אברהם פנחס מתימן

אני וסבי בטיול
תימן
סיפור חייו של סבי

קצת רקע על סבא אברהם:

סבא אברהם נולד בתימן בשנת 1944 ושם דיבר תימנית. הוא גר בבית צנוע העשוי לבנים ובוץ בכפר ריג'ם. בגיל שלוש הוא למד אצל המורי תורה. המאכלים שהיה אוכל הם מרק עם חילבה, פיתה בתנור ולבן עם סחוג. המשחק שהוא שיחק זה כדורגל וגולות.

בגיל ארבע הוא עבר עם משפחתו לעיר עדן, זה היה מסע, בחלקו הלכו ברגל ובחלק על חמורים. הם הלכו על אבנים בלי נעליים. בעדן נשארו תקופה במחנה העולים שהתרכזו שם עד שהיגיע יום הטיסה לישראל. משם הטיסו אותם לישראל. במהלך המסע הארוך, אחיותיו מתו בדרך והם נשארו שלושה אחים ששמם: שלום, שלמה ואברהם.  הוא ממש זוכר את הטיסה לארץ וסיפר שבמטוס לא היו כיסאות הם ישבו על ריצפת המטוס.

סבי סיפר שאת תחביבו כילד ואהבתו לכדורגל המשיך גם בארץ. בשנת 1959 שיחק סבי כדורגל ולצערו הפסיק לשחק לאחר ששבר את רגלו.

שמה של האמו, סבתא רבתא שלי הוא מרגלית ושם האבא הוא יחיא – שניהם נולדו בתימן. בזמן שהם חיו בארץ במעברה בשנת 1951, זו הייתה שנה קשה עם קור עז, שנה בה ירד שלג בישראל. הם היו בחדר אוכל והסככה נפלה  מכובד השלג. בעקבות זאת נהרגו ארבעה אנשים במעברה, ואחד מהם היה יחיא, סבא רבא שלי.

סבא שלי נפגש עם סבתי ביקנעם והתחתנו ושם נולדו להם ארבעה ילדים: שתי בנות ושני בנים שאחד מהם הוא אבא שלי.

יונתן: אני וסבי נהננו היות והתכנית קישרה אותנו מחדש ולמדתי עליו הרבה דברים חדשים שלא ידעתי.

מורי