נער הייתי וגם זקנתי

סבא שמואל בתכנית הקשר הרב דורי
אני עם סבא וסבתא
תולדות חייו של סבי-שמואל בורקש

סבא שלי שמואל בורקש, נולד בט"ו באב תש"ג, 1944 ברעננה.

סבא מספר לי:

"שנות ילדותי עברו עלי בעיר הולדתי רעננה. למדתי בבית הספר יבנה מכיתה א' עד כיתה ח' – בית ספר יסודי, אז לא היו חטיבות ביניים. אהבתי מאוד לשחק עם החברים שלי בכל מיני משחקים כמו: כדורגל, שח, ריכוז ועוד….

כשסיימתי לימודי בבית הספר היסודי בכתה ח', הוריי שלחו אותי ללמוד בישיבה התיכונית "נעם" בפרדס חנה.

מדרשיית נעם בפרדס חנה

"מדרשיית נעם (בקיצור גם המדרשייה או מנפ"ח – ראשי תיבות של מדרשיית נעם פרדס חנה) המכונה "אם הישיבות התיכוניות" היא ישיבה תיכונית שפעלה שנים רבות בפרדס חנה. מאז 2007 התאחדה עם חטיבת קריית יעקב הרצוג בכפר סבא. המדרשייה הוקמה באלול ה'תש"ה (1945) על ידי ישראל סדן (אז קוז'ניצקי) ומיכאל צור (אז ליברמן), שעמדו בראש תנועת הנוער "נוער מזרחי", והרב יהושע יגל (נקרא יוגל)". (ויקיפדיה)

בשלב הראשון היה לי מאוד קשה הניתוק מהבית ומאוד התגעגעתי להורי ולאחותי.

אחרי סיום הלימודים התחלתי ללמד כמורה בבית הספר "האבות" בבאר שבע. שם לימדתי, ארבע שנים. בצבא שירתתי בחיל התותחנים. לאחר מכן עברתי ללמד בבית הספר "יבנה" ברעננה, באותו בית ספר בו למדתי ביסודי. כמו כן התחלתי ללמוד באוניברסיטת בר-אילן חינוך ותנ"ך. שנה לאחר מכן מינו אותי לנהל בית ספר חדש ברעננה.

בעת לימודי באוניברסיטת בר-אילן הכרתי את סבתא חנה. בחג הפסח שנת תשכ"ז התארסנו ומיד לאחר מכן גויסתי למלחמת ששת הימים. לחמתי בחצי האי סיני והגעתי עד לתעלת סואץ. בט"ו באב תשכ"ז חגגנו ברוב שמחה את חתונתינו.

במשך השנים נולדו לנו 4 ילדים: רונית, אפרת וחגית שלוש הבנות ואחרון חביב: הבן איל שהוא אבא של רני, אורי ועמית שנולדו לאיל ולשני אישתו.

במשך השנים ניהלתי כמה בתי ספר באזור תל-אביב. ביום הכיפורים תשל"ג, גויסתי לצבא והשתתפתי במשך חצי שנה במלחמת יום הכיפורים ולאחריה. לאחר מספר שנים התמנתי להיות מפקח על בתי ספר באזור תל-אביב. לאחר מספר שנים התמנתי להיות המפקח המחוזי על כל החינוך הדתי במחוז תל-אביב. שלוש שנים לאחר מכן קיבלתי תפקיד חדש: מפקח ארצי על החינוך העל-יסודי.

תפקיד זה מילאתי עד שפרשתי לגימלאות.

רני: גאה בסבא של המפקח הארצי על החינוך  הדתי בחינוך העל-יסודי.

שמואל בורקש: היום אני וסבתא חנה שהייתה מורה הרבה שנים בבית הספר "מוהליבר" בבני ברק, נמצאים בפנסיה. אנו נהנים מארבעת ילדינו, חתנינו, כלתינו והנכדים שזכינו להם ב"ה.

מדרשיית נעם
"מדרשיית נעם (בקיצור גם המדרשייה או מנפ"ח - ראשי תיבות של מדרשיית נעם פרדס חנה) המכונה "אם הישיבות התיכוניות" היא ישיבה תיכונית שפעלה שנים רבות בפרדס חנה. מאז 2007 התאחדה עם חטיבת קריית יעקב הרצוג בכפר סבא. המדרשייה הוקמה באלול ה'תש"ה (1945) על ידי ישראל סדן (אז קוז'ניצקי) ומיכאל צור (אז ליברמן), שעמדו בראש תנועת הנוער "נוער מזרחי", והרב יהושע יגל (נקרא יוגל)". (ויקיפדיה)

”נער הייתי וגם זקנתי“

”סבא שלי מפקח ארצי על החינוך הדתי העל-יסודי“