נעה ונדה בעולם

רעיה ויובל בתהליך התיעוד
מפת חצי האי קרים
סיפור חייה של רעיה צונין שנולדה ברוסיה וחיה היום לסירוגין בחצי האי קרים ובישראל

לפני מלחמת העולם השנייה המשפחה שלי עברה מרוסיה לקזחסטן. לאחר המלחמה אימי הכירה את אבי ובשנת 1947 נולדתי.

כאשר הייתי בת שנתיים משפחתי חזרה לרוסיה. אלה היו שנים מאוד קשות ולאחר המלחמה היה רעב וחוסר גדול בביגוד.

גרנו בתוך בית של סבא שלי ביחד עם עוד כמה אחים של סבתא וילדיהם. כל הילדים היינו יוצאים ליער לקטוף פטריות, פטל ועוד כדי לעזור להביא מזון הביתה.

כשהגיע זמני ללכת לבית הספר אימי לקחה אותי ועברנו לגור בתוך עיר קטנה בשם סטרליטומק .

בסטרליטומק הלכתי לכיתה א'. בבית הספר הכרתי הרבה חברים חדשים. בית הספר היה במרחק של 10 קילומטר מהבית לא היו כלי תחבורה. הלכנו ברגל. בחורף היה הכי כיף כי היינו מקצרים את הדרך באגם הקפוא. היינו מחליקים אל התיקים שלנו וזה היה מאוד כיף. פעם אחת הקרח היה כבר לא חזק ונפלתי אל המים הקפואים, החברים שלי עזרו לי לצאת מהמים ובמקום ללכת לבית הספר הלכתי הביתה ליבש את הבגדים.

היו לי הרבה חברים וחברות. היינו עושים שיעורים ביחד ואחרי זה הולכים לשחק בחוץ בכל מיני משחקים עד שההורים היו חוזרים מהעבודה. זו הייתה התקופה הכי מאושרת בחיי.

כאשר סיימתי את בית הספר נסעתי ללמוד בקולג' כדי להיות מורה. ב-1965 סיימתי לימודים והתחלתי לעבוד כמורה לכיתה א'.

באותה תקופה התחתנתי ועברתי לגור בחצי האי קרים שזה אחד מהמקומות היפים בעולם. שם נולדו לנו בן ובת. טיילנו אתם איתם לכל מיני טיולים כדי להכיר להם את הטבע ואת האנשים.

אחרי תקופה ארוכה עשיתי הסבת מקצוע ונהייתי מנהלת כוח הדם בחברת החשמל. מטעם העבודה נסעתי הרבה לברית המועצות והכרתי הרבה אנשים מעניינים.

היום אני פנסיונרית יש לי 4 נכדים שניים מהם חיים בישראל ושניים מהם חיים בחצי האי קרים. אני נמצאת חצי שנה בישראל וחצי שנה בחצי האי קרים כדי לבלות עם הנכדים שלי.

אני מאוד אוהבת את משפחתי את ילדי ונכדי. הייתי רוצה שכל האנשים יחיו בשלום ושילדים לא ידעו מה זאת מלחמה, שאנחנו נוכל רק: לשמוח עם הילדים ועם הנכדים.

סבתא אומרת שהיא נתרמה מהפעילות הזו בכך שלמדה להשתמש במחשב.

אני- יובל, למדתי על ההיסטוריה המשפחתית