נס הקמע

הקמע
בגיל 10
אבי ז"ל בילדותו חלה לעיתים קרובות וסבתי הייתה מאוד מודאגת ממצבו.

נולדתי בשנת 1940 בבגדד, עירק. עליתי ארצה בשנת 1951.

"אבי ז"ל בן הזקונים של משפחה מרובת ילדים (ארבעה אחים ושלש אחיות) היה חולה לעתים מאד קרובות ואמו סבתא שלי היתה מאד מודאגת ממצבו. בצער רב הלכה לישון עם הרגשה כבדה מאד וחוסר אונים איך ניתן לעזור לילדה הקטן, למרות שהיא לא חסכה מאמצים ופנתה לרופאים הטובים ביותר.

באחד הלילות סבתי ישנה שינה עמוקה, והנה היא חולמת שקיר של בנין רעוע ברחוב בו התגוררה עם משפחתה עומד ליפול ושם תוכל למצוא "קמע" קדוש שאם תיקח אותו תוכל לשים על בגדי הילד הקטן ואז הוא יבריא.

סבתי לא התעצלה באותו לילה, קמה התלבשה, כאשר כל בני הבית (כולל משרתת) ישנו עמוק לתוך הלילה.   והנה היא מגיעה לאותו מקום, וכפי שראתה בחלום, נופל קיר ובאמצע מזדקר לו קמע ממתכת (דמוי לכסף) כתוב בשפה הארמית.

הקמיעתמונה 1
סבתי חזרה הביתה וחכתה בכיליון עיניים שיבקיע הבוקר וכך תוכל לשים את ה"קמע" על בגדי ילדה היקר. כך היה , אבי ז"ל הבריא ולא נפרד מהקמע לרגע, עד שאחי הבכור חלה. אז לא היסס להעביר אליו.

למותר לציין שמשפחת אבי היו אנשים דתיים,אבי ז"ל נשלח ללמוד ב"חדר" כבר בגיל שלש. הקמע המדובר נמצא עד היום בידי משפחתו של אחי ז"ל אצל אלמנת אחי, דורין ציטיאט  (לבית ג'ורי) .

קמע
חפץ שיש בו סגולה, סמל, חפץ המביא מזל, אמונה בחפץ או דמות, קסם,