נירה מורדכי סיפור חיי

אני ונירה במחשבים
הילדות של נירה
סיפור עלייתי מבגדד שבעירק לישראל
נולדתי בעירק בעיר  בגדד שהיא הבירה של  עירק. נולדתי ב-1937 עלינו לישראל בשנת 1951הייתי בת 12 וחצי  עלינו במטוס שארגנה הסוכנות היהודים .לקחו אותנו למעברות בפרדס  חנה שם גרנו באוהלים,  התנאים היו קשים, לא היה מים. היו מביאים פעמיים ביום משאית מים, הייתי קופצת על המשאית וממלאת דלי מים ולוקחים הביתה. ממים אלו   היינו שותים ומתרחצים. אבא שלי עבד במטבח לכן, הוא היה מקבל אוכל והיה מביא הביתה אז היה קצת יותר קל.  בשנת 1954 היו שיטפונות אז לקחו את כל הילדים לקיבוץ. עברנו לכפר אנה שהיום נקראת אור יהודה . למדתי בבית ספר בהיותי בת 12 וחצי . למדתי 4 שנים בלבד עד גיל 16.5..בגלל גילי המאוחר גמרתי כיתה ח. הוריי היו דתיים ולכך לא שירתתי בצבא.? בגיל 20 התחתנתי עם  בעלי. בעלי עבד עם דוד שלו ודוד שלי הכיר ביננו.
יצאנו שנה ואז התחתנו נולדו לנו 4 ילדים 2 בנות ו 2  בנים בזכותם יש לי 12 נכדים ונכד בדרך ויש לי 2 נינים ועוד 2 בדרך. אח?ר כך גרנו בחיפה 5 שנים, עברנו לעוד דירה ברמת גן ובה אני מתגוררת עד היום, הדירה נמצאת ברחוב ביאליק ממש ליד "בית רוזן".בעלי נפטר בשנת 1992 ומאז אני גרה לבד, ילדי התחתנו ועברו דירה(מזל שהם גרים קרוב והם באים לבקר אותי הרבה) אני מבלה את זמני בפעילויות מאורגנות ב"בית רוזן" כמו התעמלות,משחקי בריג',הרצאות,ומפגשים עם ילדים חמודים שעוזרים לי ואני להם
.סיפורי ילדות-
?בגיל 16 הייתי נוסעת לדודים שלי בעיר מעלות תרשיחא (מעלות של היום) נפגשים שם בני דודים ובנות דודות, הינו מצטלמים משחקים על ג'יפים כל שנה  בחופש. אבא שלי היה סוחר נפט ובערב כשהוא היה בא הביתה הייתי סופרת את הכסף  שהוא היה מרוויח בעבודה.

החגים בעירק-
חג פסח-מכינים שבוע לפני, מנקים את הכלים בשביל פסח יש לנו כלים מיוחדים, יש לנו ארון מיוחד לפסח ובכל שנה היינו מוציאים משם את הכלים לזה. אחר כך מנקים את הארונות ומסדרים אותם.  בישלנו מאכלים כשרים לפסח הכנו את צלחת החג: ביצים, זרוע ,מרור מצות,כרפס,אגוזים וסילן

חפצים מיוחדים??יש לי חפץ שסבתא שלי נתנה לאמא שלי ואמא שלי נתנה אותו לי ואני נותנת אותו לבת שלי החפץ הוא מכתש ועלי זה עשוי מנחושת עם זה עושים טוחנים  בשר,או אורז וזה עבר מדור לדור

מעברות
מגורים זמניים בהם שכנו האנשים שעלו ממדינות זרות(היה במקום בית פחון)