נטיעות עצים בט"ו בשבט במושב שדה יעקב

אני וסבתא בדרך לבית התפוצות
סבתא בילדותה
ט"ו בשבט

שמי שמוליק, אני ואשתי שרה שנקר משתתפים השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתנו טליה, בבית הספר בשדה יעקב.

מושב שדה יעקב

"שְׂדֵה יַעֲקֹב הוא מושב עובדים במערב עמק יזרעאל, כ-2 ק"מ דרומית מזרחית לקריית טבעון, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. המושב נוסד בשנת 1927 והוא היישוב הראשון של הפועל המזרחי. הוא קרוי על שם הרב יעקב ריינס, ממייסדי התנועה וממנהיגיה. המושב נוסד בידי חלוצים ועובדי אדמה, עולים ממזרח אירופה. בתחילה הם עלו לקרקע באדמת שייח אבריק הסמוכה ולאחר מכן עברו להתיישבות קבע במקום מושבם הנוכחי". (ויקיפדיה)

במסגרת המפגשים סיפרנו לטליה, נכדתנו סיפורים על משפחתנו ועל ילדותנו. אני בחרתי להביא אירוע שזכור לי במיוחד, בט"ו בשבט.

נטיעות ט"ו בשבט במושב

כשהייתי בכיתה ז' כל תלמידי בית הספר  יצאנו בט"ו בשבט לנטיעות. חשוב לציין שהיו אז מעט מאוד תלמידים בבית הספר – כל תלמידי בית הספר זה היה אז בגודל של כיתה. יצאנו לנטוע עצים לכבוד ט"ו בשבט בכל רחבי המושב.

אני זוכר ששתלנו את שני עצי הפיקוס שקיימים עד היום ליד הצרכנייה. עצים אלו חיים רק מהגשם. היום העצים הללו גדולים מאוד ויש להם גזעים גדולים מאוד ושורשים חזקים. עצים אלו מסמלים לדעתי את החיים, הצמיחה והמשכיות.

הזוית האישית

טליה: במסגרת תכנית הקשר הרב דורי, יצאנו ליום עיון בבית התפוצות התמונה הזאת צולמה עם סבתא שלי, באוטובוס בנסיעה ליום העיון בבית התפוצות.

שדה יעקב

פריזידר