נחשים בל"ג בעומר

סבתא ואני
סבתה ואני
יש נחש בין הכרשים

שמי הלל אני משתתפת עם סבתא מזל טוב בתכנית הקשר הרב דורי. סבתא שלי נולד בבאר יעקב, בשנת 1950 לבית משפחת קביליו. סבתא מזל טוב סיפרה לי סיפורים על חוויות ילדותה ובחרנו להעלות את הסיפור על ל"ג בעומר.

סבתא מזל טוב מספרת:

בילדותי, אנו הילדים היינו שותפים בכל מטלות בבית, לקראת חג הפסח עזרנו בכל המטלות והנקיונות הרבים לחג. מייד לאחר חג הפסח היינו מתארגנים לקראת המשימה הבאה.

הפרויקט הבא היה איסוף  הקרשים למדורות ל"ג בעומר. בשכונה היו הרבה משפחות ברוכות ילדים. את הקרשים שאספנו היינו מסתירים במקומות רחוקים שלא ניתן לגלות, כך שאספנו כמות גדולה של קרשים ואז עטפנו אותם בפח מיוחד וקשרנו.

היגיע יום ל"ג בעומר, יצאנו אני, אחי וכל החבורה, בשמחה רבה להוציא את ערמת הקרשים שאספנו והחבאנו. בשיירה הגענו לשטח החצר ליד הבית להקים את המדורה עם כל החברים בקבוצה. ואז, אנחנו פותחים את ערמת הקרשים בגיל ובשמחה וכמובן שאמא צופה בנו ופתאום מתרוממים מעל נחשים… אמא רצה מיד למטה עם בקבוק נפט וגפרורים הציתה את הקרשים ואנחנו הילדים יצאנו בשירה ובמחולות.

זאת הייתה מדורת ל"ג בעומר השמחה ביותר שלנו כילדים.

הלל: היה לי מעניין להששתף עם סבתא מזל טוב בתכנית הקשר הרב דורי.