נולדתי במחבוא בכפר פשרומב אצל משפחת דמביאץ בפולין

בזמן מלחמה אמי הייתה בגטו ורשה עם אביה, לאחר מספר חודשים אביה נפטר מרעב.

בזמן מלחמה אמי הייתה בגטו ורשה עם אביה, לאחר מספר חודשים אביה נפטר מרעב ואמי ברחה דרך הביוב לכפרים שלא בדיוק קיבלו אותה. החיים לא היו קלים עד שהגיעה לאחר חודשים של חיפוש לכפר שקיבלו אותה, לכפר קראו: פשרומב אצל משפחת: דמביאץ.(בפולין)שם היא הסתתרה עד סוף המלחמה ושם אני נולדתי .לאחר המלחמה אמי נסעה לחפש אם נשאר משהו מהמשפחה ואני נשארתי בכפר עד גיל תשע ואז יום אחד הופיעה עם בעל וילד בן שנתיים ואמרה :"אני באתי לקחת אותך."כמובן שאני לא הכרתי אותה  בשבילי היא הייתה אישה זרה לכן לא הסכמתי ללכת איתה אז היה משפט ארבע שנים, בית המשפט השאיר את החלטה בידי ואני בחרתי להישאר במשפחתי האומנת הנוצרית. מדי פעם אמי הייתה מופיעה בהפתעה אך תמיד מישהו דאג להודיע לי שאני אלך מביתי. עד שיום אחד אמי הגיעה הביתה וחטפו אותי תוך כדי שינה. הם העבירו אותי לביתה של אמי. הייתי אצלה במשך חודשיים נגד רצוני, תחת משמר כבד, אסרו עליי לצאת מהבית עם מישהו אחר חוץ מאמי-חלילה אברח. לאחר חודשיים הגענו לארץ אל קריית שמונה 1957 בחודש יולי. לאחר חודש ימים בקריית שמונה עברתי לרמת הדסה שם היה מרכז נוער מכל הארצות ומשם חילקו אותנו לקיבוצים. אני נשלחתי לקיבוץ "שער הגולן" שם כל ילד קיבל הורים מאמצים שהם עזרו לנו ללמוד את השפה, עזרו לנו בשיעורי הבית ועוד…(בכדי להעשיר את השפה העברית). אילו היו השנים היפות ביותר בקיבוץ! אחרי שנתיים באתי לחופש אל אמא שלי, ויותר לא חזרתי לקיבוץ, אמי אסרה עליי לחזור אל שער הגולן. היחסים ביני לבין אמי לעולם לא היו כשורה, למרות המאמצים הרבים שלי להתקרב אליה לא הצלחנו להסתדר… בגיל 18.5 נישאתי יש לי שלושה ילדים חמודים (  j )שאיתם יש לי קשר לא רק של אם ובנה/בתה אלא קשר של חברות. יש לי שבעה נכדים הקשר עם אמי נותק, היא עדיין בחיים, בת 90.אני עדיין בקשר עם אחיותיי המאמצות.

השנה אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי, שמעתי על התכנית דרך חברה, תודתי לתלמידה דורון, שעזרה לי לתעד את הסיפור ולמורה ענת קונקול

שער הגולן
קיבוץ בעמק הירדן