נולדתי בהודו במומבאי

קשר הרב דורי
מתעדים סיפור
מ"שער העלייה" לירושלים

פלורה מספרת:

נולדתי במומבאי שבהודו, למדתי בבית ספר יהודי. היינו הרבה תלמידים בכל כיתה וכיתה. למדתי 12 כיתות, סיימתי 12 שנות לימוד ואוניברסיטה.

בתום לימודיי, עלינו ארצה במטוס. העבירו אותנו ל"שער העליה", לקחו אותנו לאוהלים. שהינו שם בערך שנה, ואחר כך העבירו אותנו לשיכון.

התחלתי לעבוד במכון ויצמן. עבדתי שם כשנה. באותה תקופה הכרתי חבר, שהציע לי נישואין ונהיה לבעלי. הוא היה מירושלים, כך שאחרי נישואינו הייתי חייבת לעבור לגור בירושלים.

המשכתי לעבוד בעיתון הג'רוזלם פוסט. גרנו בירושלים בדירה קטנה. שם נולדו לנו ארבעה ילדים ולאט לאט עם השנים עברנו לבית גדול.

הילדים גדלו והתגייסו לצבא. היו תקופות לא קלות עם הרבה דאגות וחששות. שניים מבניי הם סגני אלופים בצה"ל. בן אחד סגן אלוף על סטי"לים והבן השני סגן אלוף בחיל האוויר. כל ילדי סיימו את שירותם הצבאי. במשך השנים התחתנו, נולדו לי נכדים והיום אני סבתא מאושרת.

קשר רב דורי

תמונה 1

אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי, את הסיפורים תעדנו והעלינו לספר כתתי "הקשר הרב דורי בביה"ס תל"י רמת מוריה תשע"ד, 2014.

משוב של סבתא פלורה:

אופיר שלי, תודה רבה על העבודה שעשית אתי והשקעת מאמץ בשבילי. היינו נפגשים כל שבוע בימי חמישי והיה לנו כיף ביחד. נסענו יחד לבית התפוצות ונהנינו שם מיום עיון מעניין וחוויתי.

העשרה

יהדות הודו: "יהדות הודו כוללת מגוון נבדל של קהילות היהודיות, שמניינן הכולל הופך אותן לצבר כולל מהגדולים בקהילות אסיה.הודי הודו מונים כיום כ-5,000 איש בלבד (כמחציתם במומבאי, כ-1500 בטהנה, 300 בפונה, ורק עשרות בודדות בקוצ'ין, קולקטה וניו דלהי) עד לפני מספר עשורים מנו יהודי הודו כשלוש רבבות."

ג'רוזלם פוסט: "ג'רוזלם פוסט (באנגלית: The Jerusalem Post) הוא עיתון יומי ישראלי בשפה האנגלית. מקורו של העיתון ב-"Palestine Bulletin", עיתון יומי באנגלית שנוסד בשנת 1925 ושבהמשך הפך ל-"Palestine Post". לאחר קום המדינה שונה שמו לזה המשמש עד היום."

יהדות הודו

ג'רוזלם פוסט