נולדנו תאומות שתי פגיות

פנינה עם נכדתה דניאל בתכנית
סבתא פנינה בילדותה
אני שקלתי קילו וחצי ואחותי קילו שש מאות

נולדתי בארץ ישראל, בעיר גבעתיים

וזהו סיפור חיי:

כמה דקות לפני שנולדתי אמי קיבלה צירים וביקשה את אבא שיזמין רופא, והוא שאל אותה: את לא יכולה לחכות? והיא ענתה לו: לא, ועד שהוא הספיק להזמין רופא, ועד שהרופא היגיע, אני ואחותי התאומה נולדנו בבית.

לאחר מכן הגיע הרופא וישר לקח אותנו לבית החולים.

נולדנו , תאומות, שתי פגיות, אני שקלתי קילו וחצי ואחותי קילו שש מאות,

בבית החולים, שמו אותנו באינקבטור שלושה חודשים. אמי שאבה חלב ושלחה לנו לבית החולים שיתנו לנו.ואחרי שלושה חודשים חזרנו הביתה ואז היה לאימא הרבה עבודה, כמו לכבס חיתולים.

את הכול היה צריך לכבס ביד מפני שאז לא היה מכונת כביסה אימא לקחה פרימוס והרתיחה את הכביסה. לאחר מכן היא לקחה פיילה ( גיגית) והתחילה לכבס ביד.

תמונות מילדותנו תאומות שתיים

בנות שתיים

אני פנינה

תמונה 3

לאחר כמה שנים גדלנו וכמו כל הילדים התחלנו לשחק בכל מני משחקים כמו למשל: חמש אבנים, דוקים, חישוקים, דומינו, קפיצה בחבל ועוד…

היה לנו חיים מאושרים וטובים.

והיום אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדתי בבית הספר עליות רמת גן, תשע"ד

אינקובטור
אינקובטור, משמש פגים שנולדו טרם עת או תינוקות הלוקים במחלה כלשהי. מערכת החיסון של פגים ותינוקות מסוימים חלשה למדי, האינקובטור מונע חדירת זיהומים למרחבם ושומר על טמפרטורה ולחות מתאימים. לעתים מוזרם חמצן אל תוך האינקובטור כדי לסייע לריאותיו החלשות של הרך הנולד בנשימה.

”היה לנו חיים מאושרים וטובים.“