נווה מאיר מרכז יום לקשיש

אושר וסבתא בת שבע
סבא מאיר ז"ל
המקום המיוחד שסבא ייסד בהיותו ראש המועצה אזורית לכיש

את הסיפור שמעתי מסבתי בת שבע, הסיפור מספר על המקום שבנה אביה, מאיר ז"ל.

סבתא בת שבע גדלה במושב עוצם. לאחר שנישאה עברה להתגורר ביישוב אבן שמואל, שם גרה עד היום. סבא רבא שלי מאיר ז"ל היה מאוד משמעותי בחייה וסבתא בחרה לשתף אותי בסיפור חיייו ופועלו.

סבא רבא מאיר עמר ז"ל נולד בשנת 1937 במרקש שבמרוקו, למד שם בישיבה תורנית ועלה לארץ בהיותו צעיר בגיל 17.

סבא עבד בתחילה בחקלאות עיבד אדמות בארץ, ולאחר מכן בגיל 19 התחתן בארץ עם סבתא ג'ילברט שתחיה. לאחר חתונתם סבא עבד במשאיות וכעבור כמה שנים סבא היה מנהל ביטוח הדדי ובמקביל עסק בפוליטיקה.

סבא נבחר להיות סגן ראש המועצה ללא שכר ובשנת 1980 נבחר לראש מועצה אזורית לכיש.

לסבא היה מאוד חשוב לדאוג לאזור לפתח אותו מבחינה חינוכית, כלכלית ותעשייתית. סבא היה אדם מאוד ישר, איש אמת, אהב לעזור מאוד לזולת ודאגתו לחלש הייתה בראש מעייניו. לכן בין כל התחומים שסבא פיתח והקים, אחד המקומות החשובים באזור היה מרכז לקשיש.

סבא עשה זאת מתוך דאגה לאנשים המבוגרים על מנת לתת להם מענה של תעסוקה ופיתוח.

מרכז לקשיש פועל כיום עם קשישים אשר מגיעים יום יום למרכז כדי לקבל מענה ותעסוקה. המרכז הוקם לפני כ-25 שנה.

סבא תמיד אמר ששלושה דברים חשובים מרחיבים דעתו של האדם אישה נאה, כלים נאים ובית נאה, ולכן היה חשוב לו לדאוג ולטפח את המרכז כדי שהקשישים יהנו  בזמן שהם שוהים במרכז, סבא דאג שיהיו להם מגוון של פעילויות לדוגמא: ספורט, אומנות, שירה ועוד…

סבא מאיר ז"ל דאג מאוד שהקשישים ירגישו בטוב אפילו דאג לנגישות בבתים שלהם. דאג להם למדרכות ולהסעות לשוק הלוך וחזור.

כשסבא של אימי נפטר הוחלט לקרוא את שמו של המקום על שמו ולכן ערכו ערב לזכרו של סבא. בערב זה נקרא המקום "נווה מאיר" ובערב זה הוזמנו חבריו למועצה ומשפחה, כדי לספר על כל העשייה שסבא עשה למען האזור במועצה אזורית לכיש, ועל המקום אותו ייסד: מרכז יום לקשיש.

אושר: בזכות המשימות על חיזוק הקשר הרב דורי למדתי יותר על עברה של משפחתי ונהנתי מאוד!

תרבחו ותסעדו