נדודי העלייה מתימן לארץ ישראל

צנעא
צורף בתימן
תימן - צנעא, עדן, מצרים, ישראל - חיפה, חדרה, ירושלים

6 חודשים, תחת שלטון הבריטים ומשם הגענו למצרים באמצעות אנייה. ממצרים הגענו לארץ באמצעות אנייה עד חיפה ומשם הגענו לחדרה. בחדרה גרנו כשנה וחצי ומשם עברנו לירושלים וגרנו בשכונת מחניים עד פרוץ מלחמת השחרור.

במלחמה שהינו במקלט בשכונת הבוכרים ובעצומה של המלחמה עברנו לקטמון הישנה. במלחמת השחרור היה קיצוב של מזון בירושלים. הקיצוב היה לכל נפש 100 גרם לחם ליום. את ההשלמה ללחם השלמנו ע"י קמח, שאבי הצליח לקנות. מקמח זה אמי הכינה דייסה כל בוקר. בארץ שלטו הבריטים עד חודש מאי 1948.
בארץ למדתי ב"תלמוד תורה" עד כיתה ה' ואז פרצה מלחמת השחרור. בתום המלחמה עברנו לגור בקטמון הישנה ושם למדתי בבי"ס יסודי וסיימתי .לאחר מכן למדתי בתיכון ערב ובמקביל עבדתי .בסיום הלימודים גויסתי לצה"ל ובסיום הצבא חזרתי למקום עבודתי עד פרישתי לגמלאות. בקטמון הישנה גרתי עם הורי עד לנישואי,ועם נישואי עברתי לגור בקריית מנחם וכעבור מספר שנים עברנו לגור כל המשפחה בקריית ארבע.
העשרה
"תלמוד תורה (ביהדות ארצות האסלאם כונה "כותאב". אצל יהודי תימן "מדרש" או "כניס". בקרב יהודי הבלקן "מלדארי" וביהדות אשכנז מכונה לפעמים "חדר"), הוא כינוי למוסד החינוך היסודי היהודי-מסורתי. המורה בחדר האשכנזי נקרא: מלמד, מבוטא הַ‏מְלַ‏מֶ‏ד במלעיל. בכותאב התימני נקרא: מארי (במלעיל, מבוטא כמו: 'מורי')". ויקיפדיה
 תשע"ו, 2016

בריטים
שלטו בארץ לפני קום המדינה

תלמוד תורה
תלמוד תורה (ביהדות ארצות האסלאם כונה "כותאב". אצל יהודי תימן "מדרש" או "כניס". בקרב יהודי הבלקן "מלדארי" וביהדות אשכנז מכונה לפעמים "חדר"), הוא כינוי למוסד החינוך היסודי היהודי-מסורתי. המורה בחדר האשכנזי נקרא: מלמד, מבוטא הַ‏מְלַ‏מֶ‏ד במלעיל. בכותאב התימני נקרא: מארי (במלעיל, מבוטא כמו: 'מורי').

”את הדרך לארץ עשינו באמצעות חמורים והגענו עד מקום שנקרא חאשד ומשם ברכב עד עדן“