נבחן, נבחן כלב טוב

כשעלינו מקרית שמונה למושב גרנו בבדונים,

עליתי לארץ בגיל 3, מתימן, הייתי קטנה מאוד, תימן היא מדינה מזרח תיכונית בחצי האי ערב בדרום-מערב אסיה. היא גובלת בדרום ובדרום-מזרח במפרץ עדן ובים הערבי, במזרח ובצפון-מזרח בעומאן, בצפון ובצפון מערב בערב הסעודית, ובמערב בים האדום.
 העליה שלנו נמשכה בשלבים, תחילה עברנו מקהרה לחשד. בחשד אספו את כל עולי תימן מהכפרים השונים. אחרי תקופה בה שהיינו בחשד טסנו לארץ ישראל.  הגענו למחנה עתלית , שם הביאו אותי לגן ילדים, אני זוכרת שהושיבו אותי על נדנה ומאוד פחדתי מאוד, הזכרון נוסף השמור עימי, שנכנס לי שבב עץ לרגל.
 תמונה 1

כשעלינו מקרית שמונה למושב גרנו בבדונים, הבתים במעברות היו דלים ביותר : אוהלים, בדונים, מבנה דמוי צריף עשוי בד, פחונים  ואסבסטונים … בבדונים לא הייתה רצפה
היה מאוד קשה לחיות במצב ההוא . לאחר תקופה עברנו לבתים ואף קבלנו פרות והתחלנו לעבד את האדמה .
 חוויה הילדות האהובה עלי, היא זכרון מגיל שבע בערך. השתתפתי בביה"ס בהצגה,
ועד היום אני זוכרת את התפקיד שלי, בהצגה את מילות השיר ששרתי :

" נבחן, נבחן כלב טוב

ראשי, ראשי הוא קצת כואב

אשכב לי רגע לישון

ואתה תשמור על הצאן.

הרועה כבר ישן וגם הכלב הוא זקן

אני אלך לי קצת לטייל,

כמו אתמול הלכה האם. "

בגיל 18 קיבלתי צו גיוס, ואבי לא רצה שאני אתגייס, וביקש ממני להצהיר שאני דתייה . באתי לרבנות, בפתח תקווה כדי לקבל פטור משרות. לא היה מקובל אז שבנות מבתים  שומרי מצוות ומסורתיים מתגייסות לצבא.

אני גרה כבר שנים רבות בגני תקווה ומשתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי בביה"ס גנים. התלמידות המקסימות עדי דלמן ומרום עמית מלמדות אותי לעבוד על המחשב.
 היום היה יום מרגש במיוחד כשהבאתי מהבית את התמונות הישנות ואפילו שמרתי התעודה עם הציונים מבית הספר.

תודה חמה לשרית ואורלי המורות שמלוות אותנו בשעורים.

בדונים
הבתים במעברות היו דלים ביותר מכיוון שתוכננו כפתרון זמני בלבד. סוגי המבנים הנפוצים במעברות היו: אוהלים, בדונים (מבנה דמוי צריף עשוי בד), פחונים (מבנה עשוי פח), אסבסטונים ...

”הרועה כבר ישן וגם הכלב הוא זקן“