מתימן לבית דגן

מפגש הקשר הרב דורי בבית הספר
סעודה מסורתית

סבי עלה לארץ מתימן תינוק בן 6 חודשים דרך עדן באוניה עם הוריו. ומשם מיקמו אותם בבית דגן.סבתי נולדה בירושלים, במשקל 900 גרם. והייתה באינקובטור חצי שנה. לאחר מכן העבירו אותה ואת הוריהלבית דגן.

בית דגן הייתה מקום המפגש של סבא וסבתא שלי

מקימים יישוב חדש

סבתי וסבי היו במלחמת ששת הימים, יום כיפור ,ומלחמת לבנון.

נולדו לסבי ולסבתי שלושה ילדים, שני בנים ובת – הבת זאת אימי.

סבא מנחם:

הורים של סבא: סבא וסבתא רבא שלי, הם מרים ועובדיה.

מרים הייתה שמשית של בית ספר רמב"ם ושימשה כמורה בכיתות וכל התלמידים אהבו אותה אך גם פחדו ממנה.

אחים של סבא: שולה, יונה, יפת, שושנה ומנחם.

סבתא רותי:

הורים של סבתא רותי : סבא וסבתא רבא שלי: הם ברכה וסעדיה.

אחים של סבתא רותי:  אילנה, יאיר, מרדכי, יעקב. ושילה

סבתא רותי נולדה בעיר הבירה,  ירושלים,בתאריך 6.1.1952 . בבית משפחתה דיברו את השפההתימנית ועברית. הם נהגו לאכול מאכלים תימנים ואימצו את מנהגי ארץ ישראל בסגנון תימני.ההורים של סבתא נולדו בתימן ועלו בשנת 1948 לארץ ישראל, מסלול העלייה שלהם היה מתימן דרך עדןלארץ ישראל, המקום הראשון איליו נשלחו, היה ירושלים לאחר מכן הועברו לבית דגן.סבא וסבתא חיו בארץ ישראל  סבתא מספרת: "הרקע ההיסטורי שעברנו את כל המלחמות."סבתא מספרת בחדוה על ערבי שבת בבית הוריה: " נהגנו לשיר שירי שבת לאחר הארוחה אצל סבאוסבתא שלי". "במהלך היומיום,בבוקר למדתי עברית בית ספר רמב"ם, אחר שעות הלימודים, עזרתי לאימי בגידול האחיםשלי. ובשעות הפנאי, שיחקנו בקלאס, קפיצה בחבל וחמש אבנים, לא יצאנו לטיולים."

סבי וסבתי היו תושבי בית דגן ושם הכירו אחד את השני. הרומן החל והקשר ביניהם, כשסבא, שהיה קונידיטור במקצוע, הכין הרבה עוגות ונהג להביא לסבתא עוגות. כך חיזר אחריה בעוגות. הם התחתנו באולמי ראשון לציון בתאריך 29.11.1972. הייתה חתונה יפה מאוד, וסבתא מספרת שהם קבלו הרבה כסף בחתונה, אז היו נוהגים להביא רק כסף לחתונה.

בתאריך 4.9.1993 נפטר סבי מנחם ממחלת שחמת הכבד, מאז גידלה סבתא את ילדיה לבדה במסירות רבה.לפרנסתה עסקה בניקוי משרדים ומשק בית, מכירת ג'חנון, טיפול בתינוקות של אשת בני.

כעת, ילדיי עובדים במקצועות שונים: בתי שלומית עובדת אצל סוכני ביטוח, בני אופיר עובד במשאית להובלת סחורות לשווקים , ובני ברק עובד בחברת מדבקות מיוחדות. אני האמא כעת פנסיונרית ועוזרת לילדיי בגידול הילדים, וממשיכה במכירת הג'חנון.

ג'חנון
מאפה בצק מסורתי מתימן