מתוניס לישראל

הפסג' בתוניס
רמלה

נולדתי בטוניס בשנת 1946. היו לי שני אחים גדולים ולאחר שנה אבי נפטר ונעזרנו אל ידי סבים וסבתות. בגיל שש עליתי לכיתה א'.

תמונה 1

ולמדתי בשפה הצרפתית בבית ספר צרפתי. בית הספר היה נראה מבנה של שתי קומות עם חצר גדולה ששיחקנו בה קפיצות בחבל וקלאס.

כשהאחים שלי דויד אלדו ויצחק גוני הגיעו לגיל 16 ו-17 עלו לארץ עם תנועת הנוער "הדרור". הם גרו בקיבוץ כפר סאלד.

כפר סאלד

לאחר כמספר חודשים אני ואמי קיבלנו ויזה לעלות לארץ דרך צרפת שם התיישבנו במחנה עולים בו כולם יהודים ממדינות שונות. הייתי עומדת עם צידנית לקבל את המנה היומית.

מבנה המגורים היה אולם גדול וארוך שמספר משפחות גרו בו.

כילדים התחברנו מהר מאוד והיינו מטיילים ומשחקים ביחד.

כעבור שלושה חודשים עלינו לארץ באוניה האחים שלי קיבלו אותנו. כשהאח דויד אלדו כבר היה נשוי לאשתו דורה שהם הכירו בתקופת ההכשרה בטולוז שבצרפת ליפני העלייה.

הגענו לקיבוץ כפר סאלד שם נשארתי כשנתיים גם לאחר שאמי עזבה הייתה לי תקופה מאוד נעימה עם הרבה חברים שגרנו בבית ילדים ובשעות אחר הצהריים היינו פוגשים את המשפחות. היו לנו טיולים בכל אזור הצפון.

לאחר כשנתיים עברתי למעברה ברמלה בגיל 10 וחצי כדי להגיע לבית הספר ולאחר מכן למועדון היינו צריכים ללכת כשעה לאכול כיבוד. נהניתי מאוד בתקופה ההיא ומהמסגרות לימוד ושעות פנאי שהיו לי.

בהגיעי לגיל שירות צבאי אחרי כל המבחנים קדם צבאיים כל שכבת מחזור הבנות קיבלנו פתור עד לקריאה חדשה עקב עודף של בנות בצבא.

נישאתי ליהודה שהיה מורה במקצועו אני המשכתי השתלמויות באוניברסיטה הייתי מזכירת ויצו וקידמתי נשים בתחומים שונים על ידי הרצאות על מודעות עצמית.

לאחר שילדי דורון לילך ועמיהוד היו במסגרות בתי ספר ניהלתי מועדונית של משרד החינוך ומשרד הרווחה וזאת הייתה אהבתי הגדולה. לילדים הזקוקים לתמיכה גבולות עידוד ולמידה. עד היום לאחר כשלושים שנות עבודה יצאתי לפנסיה ויש לי קשר איתם.

באותה תקופה יהודה בעלי ז"ל ניהל ביתי ספר יסודיים ברמלה. דורון בני הגדול למד בתיכון "רמלוד" והיום הוא דוקטור לכימיה. הנשוי לטלי קצינה במשטרה ולהם שלושה ילדי יעל איתמר והדס. בתי לילך סיימה תיכון "רמלוד" בהצטיינותי בשירות הצבאי סיימה משפטים כלכלה וחשבונאות והיום עובדת בבנק ישראל היא נשואה לחיים- דוקטור למחשבים ולהם שלושה ילדים רוני אלה וגיא. בני הצעיר עמיהוד שסיים בת ספר תיכון "רמלוד" היה קצין בשירות הצבאי שירת בלבנון לאחר השירות טייל בעולם כשנתיים ולאחר מכן למד באוניברסיטה בהולנד והיום הוא עובד בבנק בהולנד כאנליסט הנשוי לסימונה שהיא איטלקייה.

יהודה בעלי ז"ל למרות התפקיד המחייב כמנהל בית ספר במשך כל השנים תרם מזמנו בהתנדבות כיושב ראש הועד למען החייל, שהוא הארגון המוביל בישראל בטיפול בחיילי צה"ל בתחומי רווחה, סיוע וחינוך. מטרת האגודה, היא לקשר בין הציבור הרחב לחיילים בעיר.

כמו כן שימש בעלי יהודה כנשיא רוטרי ומזכיר סניף הסתדרות המורים.

העשרה:

רוטרי – הוא ארגון של מועדונים התנדבותיים הממוקמים בכל רחבי העולם במטרה לפעול למען הקהילה בתחומים חברתיים שונים

תשע"ו 2016

תכנית הקשר הרב דורי

הועד למען החיל
האגודה למען החייל היא הארגון המוביל בישראל בטיפול בחיילי צה"ל בתחומי רווחה, סיוע וחינוך. מטרת האגודה, שהינה ארגון ללא כוונות רווח, היא לקשר בין הציבור הרחב לחיילים.

”הייתי עומדת עם צידנית לקבל את המנה היומית.“