משפחת שני

סבא שמואל שריג והנכדה שני פלג
סבא שמואל שרת בחיל הים

תולדות משפחתי

הורי חיה ואלימלך נולדו בפולין ועלו לארץ עם הוריהם בגילשנתיים.

נולדתי בתל – אביב בשנת 1946 לאימי חיה (אנגל) ילידת פולין שעלתה לארץ עם הוריה זהבה (גולדה) ומנחם (מנדל) ב 1925.

אבי אלימלך נולד גם הוא בפולין ליצחק ודובה צויגל ועלה עם הוריו בשנת 1924.

כשהורי נישאו עברנו להתגורר בפתח תקווה . אימי הייתה מורה ולאבי היה בית ספר לנהיגה בתל אביב .

גרנו בבית קטן מוקף בפרדסים שבנה במו ידיו סבא שלי . לסבי וסבתי (מצד אימי) היה צריף עץ בחצר ביתנו בו התגוררו.

שפת השיחה בבית הייתה עברית , לפעמים השתמשו בשפה יידיש שהיא שפה בה השתמשו היהודים במזרח אירופה והיא שילוב בין השפה הגרמנית, הפולנית והעברית התנכ"ית.

התרבות שנהגה בבית הורי הייתה "ישראלית" כפי שהיה מקובל בשנותיה הראשונות של המדינה וזאת לרבות ספרות מקורית, מנהגים מקומיים והווי שהיה נהוג בראשית דרכה של המדינה.

המאכלים שנהגנו להכין היו בעיקר מהמטבח המזרח אירופאי ומוגבלים במוצרים שהיו קיימים אז בצמצום רב (תקופת ה"צנע") והוקצבו ע"י המדינה בתחילת דרכה . כך למשל, ביצים,עוף ומוצרי חלב היו מוגבלים ונמסרו תמורת תלושים.

האווירה בבית הייתה של מאבק קיומי בלתי פוסק.

לא היה שום דבר בשפע וגם המשחקים שלנו היו מבוססים על שימוש בגרוטאות, אבנים,חבלים ודברים אחרים שהיו פזורים באזור מגורינו.

זכור לי במיוחד שיר שסבי וסבתי היו שרים לי ביידיש אותו אנסה לתרגם לעברית :

"שחקו, שחקו ילדים כל זמן שאתם צעירים כי בין הקיץ לחורף (הכוונה לחיים שהולכים ומסתיימים) זו קפיצה של חתול".

במשך שנות ילדותי נולדו לי עוד שני אחים וביחד עברנו את כל חוויות הילדות של אותו זמן. כאשר הייתי בן עשר פרצה מלחמת סיני ואני זוכר שעזבנו את הבית בגלל הפגזות של מטוסי אויב ומצאנו מקלט בתוך חפירה שחפרנו בפרדס ליד הבית.

כל אותן שנים המשכנו לגור בפתח תקווה.

משבגרתי התחלתי ללמוד בבית הספר לקציני ים בעכו, שם הוכשרתי כקצין לוחם על כלי השיט של חיל הים שבמסגרתם לחמתי במלחמות "ששת הימים","יום הכיפורים" ו"ההתשה" ובעוד הרבה מבצעים ימיים ויבשתיים.

כל אותן שנים המשכנו להתגורר בפתח תקוה

"הטבעתי חותם" במדינת ישראל: