משפחת שושני והיאחזותה בארץ ישראל בטרום המדינה

ביום ההולדת של סבא בבית ספר
בתמונה אני עם אחי רפי מאושרים ושמחים.
שושלת השושנים

הוריי עלו מאירן בשנת 1924 מתוך חיבת ציון טרם נולדה המדינה, ועלו במסע רגלי דרךראש הנקרא. הם גורשו ע"י  הבריטים, לאחר מכן חזרו להר הלבנון ומבריח גבול הכניס אותם לאזור הגליל העליון ומשם לירושלים. במהלך השנים התבססו בעבודה והקימו את שכונת סנהדריה בירושלים כמעט ללא עזרת השלטון .

אני גדעון ,נולדתי בירושלים ב-14.1.1946 בבה"ח הדסה הר הצופים. גרנו בשכונת סנהדריה בבית שאבא בנה בעצמו. בבית התגוררנו ההורים, תשעה ילדים, מתוכם ארבע בנות וחמישה בנים. לאבי הייתה בסמוך לביתנו רפת ובה גידל בקר. את הבשר והחלב שיווק לשוק המקומי. בנוסף סחר בקניית קרקעות. אוסיף ואספר כי אבי היה מוכתר השכונה, הוא היה נציג התושבים מול השלטון הבריטי. אמי הייתה עקרת בית ועזרה לעולים חדשים להיקלט .

בשנת 1948 בן גוריון הכריז על הקמת מדינת ישראל ומיד לאחר מכן  פתחו מדינות ערב במלחמה על מדינת ישראל וכבר בתחילתה ירושלים הושמה במצור, וכתוצאה מכך היה חוסר במזון  ובמים. בתקופת המצור היה לנו סמובר אשר שימש אותנו  ככלי לחימום מים  שהוזן ע" י פסולת עץ וכן שימש לחימום אוכל, עד לסיום המצור.

הסמובר מהסיפור

בתום מלחמת השחרור הוכנסתי לגן ילדים "שפיצר". למדתי בבית הספר היסודי על שם נחום סוקולוב. מידי בוקר בביה"ס נערך מסדר בוקר שבו הקריאו את פרק היום בתנ"ך ולאחר מכן  מנהל ביה"ס היה מרצה על סדרי היום. לאחר מכן נכנסנו לכיתות לפי הסדר. בבית הספר הייתה תלבושת אחידה, חולצה לבנה ומכנס כחול, כסמל לדגל ישראל. בהפסקות היינו משחקים תופסת, כדורגל ומחניים. בבה"ס הייתה מסעדה שהתלמידים לקחו חלק בהכנת הארוחה שנערכה בכל יום בשעה 12:00. בתום יום הלימודים נפתח מועדון בו המדריכים עזרו בכל תחומי הדעת וכן הוקרנו סרטים. בתיכון למדתי בבית חינוך במגמה הומנית ספרותית.

תמונה 2
בזכות התכנית פגשתי את איציק אטיאס ( סבא של עדי אביקסיס) שלמד יחד איתי בכיתה א' – ה' וכעת הנכדות שלנו לומדות באותה הכיתה.

התגייסתי בשנת -1965 לחייל תותחנים, במהלך שירותי הצבאי בשנת 1967 פרצה מלחמת ששת הימים והשתתפתי בכיבוש רמת הגולן. הוסיפו לי עשרה חודשים לשירות עקב חוסר כוח אדם שנוצר בעקבות המלחמה. לאחר שחרורי מצה"ל למדתי קירור ומיזוג אוויר והקמתי עסק לצרכים הללו .

בשנת -1972 נישאתי לשושי ונולדו לנו שלושה ילדים-רן, אייל, ואורי.

בימים אלה אני עדיין עוסק בענף הקירור, השתתפתי במלחמות נוספות, ילדיי בבגרותם שירתו ביחידות קרביות בצה"ל והיום עוסקים בחקר ומדעים.

ומאז מידי שבתות וחגים תפקידי לעשות קידוש

וכולנו מתכנסים,שמחים ונהנים.