משפחת גרינוולד – גרנות

יהודית, דב ועפרי בתכנית הקשר הרב דורי
מרים ואריה גרינולד
סיפור משפחת גרינולד - גרנות

מרים פרדמן עלתה לישראל מהעיר קוברין שבפולין בשנת 1933, מרים הגיעה לארץ בעקבות הזמנה ששלחה אחותה סימה ובאישור השלטונות הבריטים. סימה עלתה לארץ שנה קודם לכן. לאחר הגעתה לארץ התגוררה מרים אצל אחותה בגת רימון ולאחר מכן עברה להתגורר בפתח תקווה בבית משפחת אוברקוביץ. מרים עסקה בחקלאות, בעבודות מזדמנות ובאריזת תפוזים.

מרים וסימה ואח נוסף שעבר לארצות הברית היו הניצולים היחידים ממשפחת פרדמן. ההורים, חמישה אחים, אחיות וכל קרובי המשפחה האחרים, נרצחו על ידי הנאצים במחנות ההשמדה בפולין.

בשנת 1934 עלה אריה גרינולד לארץ ישראל מהעיר מינסק-מוזובייצק שבפולין. אריה השאיר אחריו בפולין אימא ואחות. האימא, האחות והגיס עלו לארץ בשנת 1949. אריה עסק בעבודת כפיים, בחקלאות, בתעשייה ובאינסטלציה.

ב-2 ינואר 1940 נישאו מרים ואריה. בשנת 1943 הקימו את ביתם בגת רימון, בחלקת אדמה בסמיכות לאליעזר וסימה. אריה עבד בתעשייה (במפעל אזבסט) ומאוחר יותר באינסטלציה ובקווי מים.

במשך השנים נולדו להורים שלושה בנים: מאיר נולד ב- 28 אוגוסט 1943, חיים נולד ב-16נובמבר 1946 ודב נולד ב-3 מרץ 1950.

תקופת הגן של הבנים עברה בגן הילדים בגת רימון, מאיר וחיים החלו את לימודיהם היסודיים בביה"ס "הס" שבפ"ת ולאחר מכן עברו לבית הספר "כפר גנים", דב החל את לימודיו היסודיים  בכיתת לימוד בגת רימון ולאחר מכן עבר לביה"ס כפר גנים.

משפחת גרינולד ויהלום חיו את חייהם בחצר אחת משותפת בהרמוניה ובשיתוף פעולה, ששת הבנים גדלו וצמחו במקביל, התחתנו והקימו משפחות. במשך השנים הצטרפו מאיר וחיים לאריה אביהם ויחד איתו עבדו בתחום האינסטלציה וקווי המים. דב הבן השלישי שירת בצבא קבע.

בתאריך 16 אוגוסט 1975, בגיל 56 נפטר אריה לאחר מחלה קשה. מרים המשיכה את חייה בביתה בגת רימון, היא שמרה על לכידות המשפחה והמשיכה להיות פעילה ולהתנדב בוועד למען החייל ובביה"ח השרון.

במהלך השנים זכתה מרים ליהנות משבעה נכדים וארבעה נינים שאהבו והעריכו אותה מאוד.

מרים נפטרה ב-16 יוני – 2006. כחודש לאחר פטירתה של סימה אחותה, "בחייהן ובמותן לא נפרדו".

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי

מינסק
מינסק (בבלארוסית: Мінск, וגם: Менск, ברוסית: Минск, בפולנית: Mińsk) היא עיר הבירה של בלארוס והעיר הגדולה ביותר בה, וכמו כן גם בירת חבר המדינות. העיר ממוקמת על גדות נהר הסוויסלאץ' והניאמיהה. כבירה הלאומית, למינסק מעמד מיוחד בבלארוס והיא המרכז המנהלי של פרובינציית מינסק ושל מחוז מינסק. (ויקיפדיה)

”בחייהן ובמותן לא נפרדו“