משפחתי זכתה בבית הראשון שנבנה ביקנעם

תמר מתעדת סיפורו של אהרון כהן
תמונה מההווה אהרון כהן
סיפורו של אהרון כהן

בשנת 1949, והגענו לשדה התעופה לוד ומשם למעברה בעין שמר הוצבנו שם כשנה לאוהלים גרנו באוהלים ובפחונים במשך כשנתיים, זאת הייתה תקופת הצנע בישראל. לאחר כמה חודשים במעברה התחלנו לעבוד בעבודות יזומות כגון: חקלאות בעמק יזרעאל וחלק מהאנשים עבדו בעבודות דחק ביעור ובהכנת כבישים , ביובים ובכל עבודת מזדמנת אצל התושבים במושבה יקנעם. לאחר שנבנו הבתים הראשונים בגבעה, הוצבנו כל משפחה בבית בן חדר וחצי. משפחתי זכתה לקבל את הבית הראשון שנבנה בכל יקנעם.

אחי מ"חטופי תימן"
באותם שנים  היו חבלי קליטה  קשים לא  היו  בתי ספר  ולא  גני ילדים. רק  לאחר מספר שנים  כשהמדינה התאוששה  מקצב  העליה המוגבר התחילו לארגן צריפים, מקומות ללמוד, בתי – ספר וגני ילדים. כשבגרתי מעט  התחלתי  לעבוד בסיקול  אבנים  בקיבוצי הרי אפרים  כעזרה  לכלכלת המשפחה וזאת משום שאמי  הייתה לאחר לידת אחי שנלקח עם ילדי תימן ואיננו יודעים עד היו  מה  עלה בגורלו.
גיוס לצה"ל ומעבר לחיים אזרחיים
כשהגעתי  לגיל הגיוס  התגייסתי לצה"ל לטירונות עברתי מספר קורסים בחיל הקשר לאחר מכן הוצבתי לפקוד  צפון אלוף הפקוד היה אז יצחק רבין ז"ל. לאחר השרות הצבאי התקבלתי לעבודה במפעל סולתם שיצר כלי נשק  שונים וכן סירי בישול שונים. לאחר שנים בחברת "סולתם", נשאתי ליהודית אשתי שהכרתי אותה בבית הספר.
עבדתי במפעל "סולתם" ארבעים שנה כעובד מקצועי על  מחרטה, שיצרה חלקים מתותח 155 ממ'. לפני  כחמש  עשרה יצאתי לגמלאות.
משפחתי
לי וליהודית, יש חמישה ילדים, ארבע בנות ובן. כיום שלושה מהם נשואים ושתי רווקות עדיין. יש לנו תשעה נכדים. שלשה מהם באמריקה.
לפני כחמש עשרה שנים, כאמור, יצאתי לגמלאות. היום אני מנצל את זמני לעסוק בספורט, בקריאה, בטיולים ובמנוחה.
העשרה
המושבה יקנעם: "היא מושבה במערב עמק יזרעאל, בתחום השיפוט של המועצה האזורית מגידו. היא הוקמה בשנת 1935 על ידי עולים מאירופה, מבבל וילידי הארץ, ומנוהלת על ידי ועד מקומי. יקנעם נועדה להיות מושבה גדולה שבה יחיו מאות משפחות, אך בהדרגה הפכה ליישוב קהילתי ששמר על אופיו הכפרי, יחד עם קליטת משפחות שאינן חקלאיות. המשקים החקלאים כוללים רפתות, לולים, פירות וירקות, פרחים, משתלות, וגידולי שדה. ביולי 1950 הוקמה בסמוך למושבה יקנעם, במעלה ההר, מעברה"

המושבה יקנעם
היא מושבה במערב עמק יזרעאל, בתחום השיפוט של המועצה האזורית מגידו. היא הוקמה בשנת 1935 על ידי עולים מאירופה, מבבל וילידי הארץ, ומנוהלת על ידי ועד מקומי. יקנעם נועדה להיות מושבה גדולה שבה יחיו מאות משפחות, אך בהדרגה הפכה ליישוב קהילתי ששמר על אופיו הכפרי, יחד עם קליטת משפחות שאינן חקלאיות. ביולי 1950 הוקמה בסמוך למושבה יקנעם, במעלה ההר, מעברה

גזרנית
אישה שתופרת, תופרת בדים