משפחתי והקמת המדינה

סבתא יפה עם הנכדות נגה ומיה

בתמונה: הוריה של סבתא יפה ואחיה.

יצחק אביה של יפה במלחמת העולם השנייה.

יצחק אביה של יפה וחבריו במצריים

המשפחה עברה מירושלים לחולון ושם נולדתי. מספר חודשים לאחר לידתי קמה המדינה שלנו.

חולון העיר בה גדלתי, נקראה כך על שם החולות שהקיפו את העיר. בחולות אלו שיחקתי הרבה עם כל החברים והחברות שלי.

בזמן המלחמה (מלחמת השחרור), היו חופרים תעלות בחולות מול הבית שלי ולתעלות האלו היו בורחים מההפגזות שהיו על תל אביב, חולון וכל הערים מסביב. בזמן המלחמה, כשכולם רצו להסתתר מההפגזות, השאירו אותי בבית עם אחי ששמר עליי במקום בטוח בתוך הבית (תינוקות לא לקחו לחולות).

אט אט גדלתי, המלחמה הסתיימה וקמה מדינת היהודים היא מדינת ישראל! המשפחה שלנו המורחבת, הדודים והדודות, נשארה בירושלים ואנו נסענו הרבה לבקרם. אני מאוד אהבתי את הביקורים האלה, נסענו ברכבת והיה כיף גדול.

את חג הפסח חגגנו באופן קבוע, בכל שנה, אצל הדודים בירושלים, ואת הקושיות תמיד אני שאלתי ומאוד התרגשתי כל שנה מחדש.

כשהייתי בת 11 בערך אמי חלתה והיתה מאושפזת זמן רב בבית חולים. היא לא הבריאה ונפטרה. עברתי תקופה קשה מאוד, הייתי מאוד קשורה אליה. בכיתה ח' נשלחתי לפנימייה, בבית ספר חקלאי בחדרה, שם למדתי, עבדתי, היו לי חברים וחברות רבים, יצאנו יחד לפעילויות שונות וטיולים. למדתי בפנימייה שנתיים, ומאוד התגעגעתי לבית בחולון, לאבי ולאחי, ורציתי לחזור אליו.

נרשמתי לתיכון בחולון והמשכתי שם את לימודיי. בבקרים עבדתי, טיפלתי בילד חמוד ובערבים למדתי. עזרתי לאבי ולאחי בניהול שוטף של הבית.

כשמלאו לי 17 בערך, הכרתי את אריק, היינו חברים בערך כשנה. בשנה זו, התגייסתי לצבא, שירתתי במשרד הבטחון, ולאחר חצי שנה, השתחררתי לרגל נישואיי. לאחר 3 שנות נישואים, נולדו לנו התאומים רן ושי. הייתי אמא מאוד צעירה, בת 21, ומאוד נהניתי מגידול התאומים.

כיום, יש לנו ארבעה נכדים מקסימים, מיה, נגה, נעם, ודורי, אני אוהבת את כולם מאוד מאוד. ונהנית לראותם גדלים.

הזוית האישית

סבתא יפה: מאוד נהניתי מהמפגשים השבועים במסגרת הפרויקט הרב דורי. המפגש עם נכדותיי ועם כל הקבוצה יחד, היה מאוד מעניין, סיפורים מרגשים, ותודה למיטל המקסימה.

הנכדה מיה: אני מאוד נהניתי מהכל, לשמוע סיפורים מעניינים, לדבר על דברים, ולהיות עם כל האנשים שמסביבי.

הנכדה נגה: אני מאוד נהניתי מהמפגשים, הסיפורים המעניינים וכמובן לבלות עם סבתא בכל שבוע!!

החיים יפים!