משפחתי ואני מאוסטריה לשכונת עג'מי

לין וחיה במפגש הראשון.
כל המשפחה בגבעת עלייה 1948.
שכונת עג'מי

נולדתי בשנת 1947 בעיר לינץ' שבאוסטריה, עליתי לארץ עם הוריי ( אמי דבורה נודל לבית גרושקו  ואבי אברהם נודל, שנולדו בפולין).

אמי נולדה בעיר קובל שנכבשה ב- 28 ליוני 1941 על ידי הגרמנים, המוני יהודים הוצאו להורג ובינהם משפחתה של אמי, שאז היו לה 12 אחים ואחיות. מכיוון שאמי נשלחה לעבוד בסיביר, היא נצלה. אבי אברהם נודל נולד בעיר רובנו שבפולין היה בן יחיד.

הוריי נישאו בשנת 1943, אחי חיים נודל נולד בשנת 1944 בפולין ובשנת 1948 עלינו לארץ בעלייה המונית והועברנו למעברה בפרדס חנה שהייתה אחת משתי המעברות הגדולות בארץ שאכלסה באופן זמני עולים.

מעברה הייתה יישוב קליטה זמני. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות, המעברות הוקמו בשוליי ישובים ותיקים או בישובים ערביים נטושים. כדי לספק דיור לעולים שהגיעו.

בן דוד של אמי שעלה לארץ בשנת 1942, שחיי בקיבוץ אלונים הגיע אלינו למעברה עם חמור ועגלה והעביר אותנו באמצעותם לשכונת עג'מי שביפו, השכונה הוקמה באמצע המאה ה-19 על ידי ערבים עמידים שהקימו את רחובותיה במקביל לחוף הים, בתי  המגורים נבנו מקורקר והוקפו בחצרות. לאחר מלחמת העצמאות התיישבו עולים יהודים וערבים מרחבי הארץ בבתיהם של הערבים שנמלטו מהעיר, ששמה שונה לאחר המלחמה לגבעת עליה, בשכונה היה בית חולים דונולו שנהרס, וכיום נבנה על השטח הזה בית פרס לשלום. האוכלוסיה בשכונה הייתה מאוד מגוונת היו בה עולים מרומניה, בולגריה, ומפולין האחווה ששררה והעזרה ההדדית הייתה חשובה מכיוון שלרוב השכנים העניקו הרגשה של משפחה אחת גדולה.

העשרה
שכונת עג'מי: " שכונת עג'מי היא שכונה ותיקה ביפו. מלבד רחוב יפת, רוב הרחובות בשכונה צרים והבתים בה בנויים בצפיפות רבה. בשכונה שוכנים בתים עתיקים רבים, שנבנו בתקופה העות'מאנית, ולצדם בתים חדשים. בשכונה מתגוררים ערבים ויהודים". ויקיפדיה.

שכונת עג'מי
שכונת עג'מי היא שכונה ותיקה ביפו. מלבד רחוב יפת, רוב הרחובות בשכונה צרים והבתים בה בנויים בצפיפות רבה. בשכונה שוכנים בתים עתיקים רבים, שנבנו בתקופה העות'מאנית, ולצדם בתים חדשים. בשכונה מתגוררים ערבים ויהודים.

ישוב ארעי לעולים חדשים לארץ ישראל בשנות החמישים.

פתיליה