משפחתיות בין השכנים ביהוד של פעם

רבקה ונכדתה שירה
בעבר

נולדתי בישראל בשנת 67. גרנו ביהוד בבתים שהיו לפני קום המדינה. הייתה הרגשה של משפחתיות. בשכונה דיברנו בשפת לאדינו. לכבוד שבת היו מכינים בורקס תורכי ודג ברוט בלבן או תבשיל במיה.הצד של אבא שלי עלו ממרוקו לצרפת ובאנייה לארץ. הצד של אימא שלי עלו מתורכיה למצרים לצרפת באניית מעפילים לארץ. המקום הראשון שלהם היה תל-אביב.

סבא וסבתא חנה ויהודה עלו ממרוקו וגרו ברובע היהודי בירושלים עד מלחמת השחרור. הם סיפרו בעיקר על החיים שהיו ברובע  בין יהודים לערבים עד לפני המלחמה והיחס של האנגלים בזמן הכיבוש. הם נהגו לשיר שירים בלאדינו על ירושלים וגם שירי ילדים. הילדות שלנו הייתה מלאת שמחת חיים. היו  קשרים טובים בין השכנים והדודים וטיילנו הרבה בארץ, כולל הילולה של רבי מאיר ורבי שמעון בר יוחאי עוד לפני שסללו כבישים. למדתי בביה"ס יסודי הרצל ביהוד ולאחר מכן, במקיף יהוד בשפה העברית. החברות היו מהכיתה ומהשכונה. נהגנו  לשחק בקלאס, בחבל בשבע אבנים בגוגואים ובמחניים . הייתה תנועה  של הנוער העובד והלומד, שדאג לפעול למען קהילה טובה יותר כולל יציאה לטיולים.נפגשתי עם בעלי בצבא והתחתנו באולם ברמלה  אני זוכרת את השמחה והאורחים שבאו הביאו מגוון של מתנות כמו סרוויס, סירים וכסף. בעלי עוסק בתחום הכימיה ואבטחת איכות ואני עוסקת ביעוץ אישי  וזוגי.  והתחביבים שלנו של בעלי פתרון משחקי חשיבה ושלי עיצוב סלסלות מלחם וסומסום עיצוב סידורי פרחים וממתקים  ועוגת מגבות בעבר עבדתי כלבורנטית ובעבודה עם ילדים בסיכון גבוה  אנחנו אוהבים בעיקר לעזור ולשמח אנשים.

סרוויס
מערכת כלי אוכל - צלחות, קערות וקעריות בדוגמה תואמת.