משפחה

אני וסבתא נעמי
בשיעור הקשר הרב דורי
הסיפור מספר על משפחה ואהבה

משפחה

סבא של סבתא אברהם הינגסברג {הר דבש} עזב את ביתו בפולין לגרמניה בגיל שלוש עשרה.לחם במלחמת העולם הראשונה עם הגרמניים.התחתן עם עליזה מוזיקאית וסבא אברהם עבד במסחר,נולדו להם שלושה ילדים.חנה {אמא של נעמי וסבתא רבתא של גיל},צבי ושושנה.אחרי עליית היטלר לשילטון ב1933.סבא אברהם הרגיש את הסכנה ליהודים:היו חנויות שהיה עליהם שלט "הכניסה ליהודים אסורה" ועוד ועוד הגבלות.סבא אברהם החליט לעזוב הכל בית מפואר,עסק משגשג ולעלות לארץ ישראל {פלסטינה}.לאחר מכן ושינה את שם משפחתו לבן עמי.כל המשפחה המורחבת בגרמניה לעגה לו ,אתה הולך לחולות,לחום הנורא וסבא עלה לארץ.כל המשפחה שנשארה בגרמניה נספתה בשואה.הקליטה בארץ הייתה מאד קשה, לא ידעו את השפה בעברית.

סבתא עליזה הפסיקה לנגן ולשיר ונכנסה למשבר עמוק,סבתא חנה הייתה בת 9 בהתחלה גרו בתל לטוינסקי לאחר מכן הקימו את כפר אונו עם עוד כמה משפחות יוצאי גרמיה.עבדו בפרדסים ובנו את כפר אונו.הדוד צבי בגיל 16 שיקר את גילו והתגייס לפלמח.לחם בן היתר בקרב לטרון המפורסם.נהרג בשנת 1948 שלושה ימים לפני סוף מלחמת השחרור.היה במותו בן 22 קבור בקיבוץ רביבים.זאת היתה מכה מאד קשה למשפחתו.סבתא חנה התחתנה בשנת 1942 עם יוסף גרין.סבא יוסף עבד בבנין בכפר אונו עם מיכאל וולך .לאחר שמיכאל וולך נרצח במלחמת השחרור{ע"י בית נבלה בזמן שמירה}.שני אחים של סבא יוסף, אליהו שחיו בקיבוץ אפיקים ודן בקיבוץ מעגן,עזבו את הקיבוצים  ובאו לגור בכפר אונו.התחילו יחד לבנות  את כפר אונו {הקבלנים האחים גרין.}סבתא נעמי נולדה בכפר אונו, התחתנה עם חיים מדינה ז"ל ובנתה את ביתה עם סבא חיים. נולדו לחיים ולנעמי שני בנים חמודים אייל ויובל.לאייל אבא שלי נולדו שלושה ילדים מדיהימים ויפים:זיו,רון ואחרונה חביבה אני גיל.ליובל נולדו שלושה בנים גדולים וחזקים: רועי,נבו והקטן מכולם מכול בני המשפחה עדי חיים מדינה.מרכז המשפחה הוא אצל סבתא נעמי שם כולנו ניפגשים בשמחה ובאהבה.אנו אוהבים מאד לבלות בחיק המשפחה,לצאת לטיולים משותפים בארץ ובחו"ל כמו:עין גדי,גרמניה {היער השחור},יוון ובשוויץ.תמיד נהנים וצוברים אחריות,אהבה,זיכרונות וחוויות מתוקות!

פתגם שאנו נוהגים להגיד:"אין כמו משפחה אוהבת ומולכדת"

מה אני למדתי:אני למדתי שאין לנו ארץ אחרת ולאן שלא נעזוב או נטוס תמיד נרצה להשאר בארץ ישראל,שהיא הארץ שלנו עם כל הבעיות והקשיים.

הינגסברג
הר דבש