משפחה של כדורסל

אני (דרור) וסבתא כיום
אני וסבתא לפני 13 שנים
סיפור אהבה משפחתי לכדורגל וכדורסל

זהו סיפור אהבה לספורט בכלל ולכדורסל בפרט, שמתחיל אי שם על מגרש הכדורגל במונקאץ' (ליד הקרפטים (וכיום, אוקראינה) של סבא רבא יומי פוירשטיין, ואח"כ באחת מקבוצות הספורט של שלהי שנות ה-50.

כשהכדור מתגלגל עם הרבה גולים מצטיינים, האהבה והתשוקה לספורט עוברת לבנו מוקה, סבא של דרור, שמתמסר לכדורגל ולכדורסל בעודו נער ומפגין יכולות ספורטיביות מיוחדות, בולט בהבקעת שער ובקליעה לסל ובסופו של יום בוחר להתמקד בענף הכדורסל. והנה הוא פוגש בתחרות "מפעל מרט" במגרש תחרויות הספורט האזורי בחיפה את מירה, החברה והאהבה הראשונה, שלימים תהפוך לאשת נעוריו. שניהם משחקים בקבוצת "הפועל חיפה", בנים/בנות. מוקה ממשיך במסלול הצטיינות בכדורסל, וכבר תופס כותרות בעיתונות, המדווחים מידי שבוע על ה"כוכב העולה", הישגיו בנבחרת העתודה ובנבחרת הנוער והבוגרים של ישראל.

הכדורסל ממשיך להתגלגל גם לבנים, אלדד ואסף, והופך למוקד השיח המשפחתי השבועי על מספר הקליעות לסל, על ההשתתפות במחנות אימונים, ועל הנסיעות למשחקים, כשביציע האוהדים יש מנויים קבועים – בני המשפחה המעריצים. הכדורסל מתגלגל והנה הגיע גם לנכדים שלנו, דרור ואורי האהובים. כסבתא המלווה את דרור בתכנית הקשר הרב דורי המיוחדת הזו, נהנית מכל רגע בגלגולה של המסורת המשפחתית – משפחה של כדורסל, עם מודל משודרג וחכם של דור חדש של שחקנים, היודע לדייק בקליעות לסל, חדור במשמעת ספורט, ומפגין התנהגות ספורטיבית שרק ניתן להתגאות בה, ולייחל שכך תמשיך!

הזוית האישית

סבתא מירה: תכנית הקשר הרב דורי היא יוזמה מבורכת ומומלץ להמשיך ולטפח אותה. זו הייתה חוויה משותפת מרגשת ומעצימה, ובמיוחד המסע המשותף בזמן הביקור בבית התפוצות, שהמחיש את חשיבותו של השיח והשותפות הבין דורית בעולם של מסכים, רשתות חברתיות וטכנולוגיה.

הנכד דרור: הייתה פעילות מאוד כיפית, והפעילות גרמה לנו להקשיב גם לסיפורים מהעבר של הסבים והסבתות. למדתי מזה הרבה על החיים פעם וההבדלים בין פעם להיום.

דרור וסבתא מירה

הפועל חיפה