משפחה ציונית באירלנד

לסלי, יוני 2020
אמא מרסיה לסלי ו2 האחים
לימודי העברית באולפן

שמי לסלי חיון, נולדתי באירלנד למשפחה יהודית וציונית בת חמש נפשות. היו לי שני אחים בוגרים ממני. למדתי בבית ספר רגיל עם ילדים נוצרים. הלכנו לבית הכנסת בימי שישי בערב, בשבתות ובחגים. למדתי בחדר, בית ספר ללימודי יהדות בימי ראשון. שם למדתי עברית, בעיקר של התפילות ולמדתי קצת לקרוא, דבר שעזר לי שעליתי לישראל.

אהבתי לשחק בחמש אבנים וסבתא סורגת. היינו גם משחקים משחקי לוח כמו סולמות ונחשים, ומונופול. אהבתי לשחק משחקי כדור מול הקיר, וקלאס עם חברות בגיל 12.

כשהייתי בגיל 9 פגשתי בישראל ילדה על שפת הבריכה ואבא שלה הסביר לי באנגלית שהיא מבינה רק עברית ואז הכרתי את המילה "בריכה". ההורים שלי סיפרו לי על השמש והנופים בישראל והיו שולחים אותי לבקר בישראל חמש פעמים בשנה: פעם אחת עם אימא ושאר הפעמים הייתי מגיעה להיות בארץ אצל חברה שהכרתי על שפת הבריכה.

בגיל 18 עליתי לארץ לבד. הייתי באולפן ובאוניברסיטה. באוניברסיטה הכרתי את מאיר בעלי. החלטנו כל החברים שלא מדברים בשום שפה חוץ מעברית למרות שהיה לנו קשה מאוד, אבל העברית שלנו השתפרה מהר מאוד. כשלמדתי עברית, אהבתי בהתחלה את המילה גלידה, אבל כאמור – המילה הראשונה בעברית שלמדתי היא בריכה. את המילה בריכה שלמדתי בילדותי זכרתי בלימודיי באולפן ובאוניברסיטה.  היה קשה  ללמוד עברית. הייתי כותבת בעברית וכשהייתי מגיעה הביתה לא תמיד הייתי מבינה מה כתבתי.

בארץ אני אוהבת את מזג האוויר, ארץ שזופת שמש ושמיים כחולים, שונה כל כך מהשמים האפורים והגשם המרובה באירלנד בה נולדתי. אני אוהבת את מגוון הרחב של נופים שיש כאן, בצפון מפלים וחורשות המזכירים לי את נוף ילדותי, הכנרת היפה, ירושלים הרים סביב לה, עיר טבולה בהיסטוריה ובדרום נופים מדבריים. נדמה שאפשר לטייל בכל העולם, מבלי לצאת מישראל. אני אוהבת את מגוון האנשים בארץ, צברים ועולים מכל קצות תבל. אני אוהבת את רוח ההתנדבות, הדאגה והערבות ההדדית שקיימים בארץ.

הזוית האישית

לסלי: תכנית הקשר רב דורי איפשרה לי מבט אחר על בני הנוער ועל הנכדות שלנו. בפרט. אני מרגישה שהתכנית העצימה את בני הנוער.

עידית: היה כיף ללמד את סבתא דברים שהיא לא יודעת.

בונז'ור
יום טוב (צרפתית)

אירלנד
הָרֶפּוּבְּלִיקָה שֶׁל אִירְלַנְד או בשמה הרשמי אירלנד (באירית: Éire), היא מדינה עצמאית הנמצאת באי אירלנד ושולטת על 26 מתוך 32 המחוזות באי, המהווים כחמש שישיות משטחו. האי שוכן צפונית מערבית ליבשת אירופה, ממערב לאי בריטניה הגדולה. שאר שטחו של האי, הידוע בתור "צפון אירלנד" הוא חלק מהממלכה המאוחדת של בריטניה הגדולה וצפון אירלנד. (ויקיפדיה)

”אין דבר העומד בפני הרצון“

” נדמה שאפשר לטייל בכל העולם, מבלי לצאת מישראל“