משפחה לתפארת

סבא איציק ועידו
סבא [מסומן בחץ] שהיה בכיתה ו
תולדות חיי, הענקת אהבה ומשפחתי הנפלאה

גאווה משפחתית

שמי יצחק תלם, נולדתי בעירק בשנת 1944. בשנת 1951, בהיותי בן 7 משפחתי עלתה לארץ. הייתי בשתי מעברות עולים ולאחר מכן עברתי ליוקנעם. התגייסתי לצה"ל בשנת 1963.

התחתנתי בשנת 1966 ובמהלך השנים המשפחה התרחבה ונולדו 4 ילדים. כולם שירתו בצבא בתפקידים מעניינים. עד כה נולדו 13 נכדים הגדול בן 20 והצעיר בן שנה.

בשנת 1984 השתחררתי בדרגת אלוף משנה, לאחר שחרורי ניהלתי מפעל ועם יציאתי לפנסיה התנדבתי לפעילות ציבורית.

קבלת דרגת אלוף משנה

סיפור אהבה של סבא איציק – התרומה לקהילה

לפני שפרשתי לגמלאות חשבתי כיצד אמשיך להיות פעיל, ליהנות מעשיה ולתרום לזולת.

הרעיון שעלה במוחי היה לבדוק את האפשרות להשתלב בניהול עמותה בקריית טבעון בשם "שלהבת", זו עמותה שחברים בה למעלה מאלף איש מגילאי חמישים ומעלה ומטרתה "להאט את הזקנה". ואכן פנו אלי מהעמותה להשתלב כיושב ראש, שמחתי וקיבלתי את ההצעה שאותה ביצעתי בהתנדבות מלאה. בתפקיד זה הבאתי את כישורי וניסיוני שצברתי במהלך השנים.

בפעילות העמותה היו שני תחומים עיקריים:

פעילות סיעודית שכוללת מרכז יום, לכאן מגיעים קשישים בהסעות משמונה בבוקר עד שתיים בצהריים ועוסקים במהלך השעות האלה בפעילויות שמתאימים לאוכלוסייה זו כגון: קרמיקה, סריגה, הרצאות וכ"ו… כמו כן ארוחת בוקר וצהריים.

תחום משני נוסף – "קהילה תומכת", כשקבוצת מתנדבים דואגת, מטלפנת לבתי הקשישים ומסייעת להם בכל תחום.

פעילות העמותה כללה תחום עיקרי נוסף שמיועד לציבור בגילאים צעירים יותר [מגיל 50]. הפעילויות הן מגוונות כגון: רכיבת אופניים, לימודי מכללה, ערבי זמר, חוגים למוזיקה וכ"ו…

אין הרגשה טובה יותר מהיכולת לתרום ולסייע לזולת.

משפחתי האהובה

סבא יצחק: נהנתי לחוות עבודה משותפת יחד ולראות ההשקעה היפה שעידו השקיע בפרויקט.

נכד עידו: אני למדתי שהקשר הרב דורי זה לא רק לכתוב סיפור זה גם להתחבר יותר לסבא שלי כי אני הרבה יותר איתו.

סבא איציק השתתף בתכנית הקשר הרב דורי בשנת 2016, עם נכדו יובל תלם והעלה את סיפורו: סיפור ילדותו וחייו של סבא איציק

עמותת שלהבת
שלהב"ת הינה מוסד ציבורי ללא כוונת רווח, שהוקמה על מנת לתכנן, לפתח ולספק שירותי רווחה וחברה קהילתיים לאוכלוסיה המבוגרת בקרית טבעון והסביבה.

פרימוס
פרימוס זה מכשיר שיוצר חום ובעזרתו ניתן היה לחמם מים ולהכין תבשילים