משפחה זה כל הסיפור

אבנר והנכדה
בחוף תל אביב בכרטיס ברכה
אילן היוחסין של סבא אבנר
להורים שלי קראו מנחם ויונה, הם נולדו בעדן שבתימן.
הם עלו לארץ בשנה 1920 כאשר היו ילדים, הכירו בארץ, התחתנו ונולדו להם ילדים. אבא שלי נפטר בגיל 34, בעקבות מחלה. היינו 6 אחים, 2 אחיי נפטרו כאשר היו קטנים מדלקת ריאות עוד לפני שאני נולדתי, ואז נולדו עוד 2 בנים ואני האחרון מבינם.
אחותי הבכורה נולדה ב-1927 בתל אביב היא התחתנה במלחמת השחרור ב-1948.
תמונה 1
 אחי תומי נקרא על שם בית הכנסת תום. תומי היה גם אח וגם חבר! הוא גדול ממני בשנתיים. הוא נפטר בגיל 67 בשנת 2004, כתוצאה ממחלה.
תמונה 2
אני נולדתי בשנת 1939 בתקופה שעוד לא הייתה מדינה. עברתי כל מיני אירועים מסוכנים שלא קורים לאף אחד בעקבות המלחמה. בתקופה ההיא לא היה חשמל, לא נפט, היו רק חולות, הכל היה שומם. גרנו בפחונים, כלומר בתים העשויים מצריפונים, הייתה תקופה קשה ולא היה מי שיפרנס את המשפחה.
והסיפור כולו במצגת .

מלחמת העולם השניה
התאריך המוכר 1 בספטמבר 1939 הוא היום בו תקפה גרמניה הנאצית את פולין, התקפה שהכניסה למלחמה גם את צרפת וגם את בריטניה.

”גם אח וגם חבר!“