משפחה במשטרה

רחל ואיתי בן דויד
רחל בת שלוש
רחל בן דוד נמנית על משפחה רחבת ידיים וכולם שרתו במשטרת ישראל

נולדתי בארץ בבי"ח פרויד ברח' יהודה הלוי בתל אביב . נולדתי בפורים בשנת 1945 , 3- שנים לפני הקמת המדינה.

תמונה 1

משפחתי התגוררה בשכונת יד אליהו בתל אביב. מול ביתנו היה מגרש גדול ריק ששימש מקום משחקים: כדורגל, שבע אבנים, שבע תחנות, גוגויים ועוד. לימים, נבנה מול ביתנו בית השוטר.

כנערה שאפתי לעבוד כאחות בבית חולים ולכן למדתי בתיכון עירוני ו' במגמה היגיינית אולם אבי התנגד לכך.

בשנת 1963 נישאתי ללוי בן דוד שהיה מכונאי בסדנת המשטרה עוד מאז תום לימודיו בביה"ס. והתגייסתי למשטרה. בתחילה עבדתי כרשמת תיקים פליליים ולאחר כחוקרת פשעים חמורים עבודה שדרשה ממני הרבה תעצומות נפש.

שישה מבני משפחתי עבדו במשטרה ואת דרכנו המשיך אחי שהתגייס לאחר שחרורו מצה"ל למשטרה כבלש, שם הכיר את זוגתו שהייתה גם היא שוטרת.

מלחמת יום הכיפורים

במלחמת יום הכיפורים התארחתי עם משפחתי בבית הורי ובשעות לפני הצהריים של יום הכיפורים הבחנו בתנועה של רכביי משטרה ואיסוף שוטרים מבתי הכנסת , ומכך הבנו שמתרחש אירוע ביטחוני כל שהוא. צעירים הוצאו מבתי הכנסת והגיעו לנקודות איסוף בבית השוטר ובחניית הסינרמה, ואז ממרפסת בית השוטר ברמקול נקראו נשים לבוא ולעזור להכין כריכים בכמות גדולה למתגייסים שהוצאו מבתי הכנסת והיו בצום בדרך זו למעשה נודע לנו מוקדם על שהמלחמה פרצה וכוחותינו כבר היו מותקפים.

כשהצטברה כמות מספקת של כריכים יצאנו להיכל הספורט בתל אביב, שם היו האוטובוסים שאספו את הבחורים שיצאו מבתי הכנסת, חילקנו להם את הכריכים על מנת שתהיה להם צדה לדרך. הם מצידם רק רצו לסוע ולתרום למאמץ המלחמתי.

הייתה בתעריך 6 באוקטובר 1973. אני הייתי בעורף כשאני בהריון. לא תרמתי הרבה מבחינה מבצעית אבל חוויתי את התחושות שחווה כל אחד שהיה בעורף.

ליוונו בדאגה את החיילים, היינו צמודים למקלטי הקשר ועקבנו בחרדה אחר ההתפתחויות

מלחמת המפרץ

במלחמת המפרץ שיגרו העירקים טילים לעבר מדינת ישראל.

ביום הראשון של מלחמת המפרץ עבדתי במשמרת של אחה"צ עד עשר בלילה.

הגעתי הביתה, נרדמתי והייתי לבדי בבית בסלון ביתי. ביתי היה בשכונת נוה צה"ל מול שכונת התקווה.

הטיל הראשון של העירקים נחת בשכונת התקווה והרס שם בית. מההדף, ביתי נפגע. כל זכוכיות הסלון והבית התנפצו.

הכלבה שלי קלטה את האיום, והחלה להתרוצץ בבית ולנבוח. היא העירה אותי.

נכנסתי מיד לחדר מוגן, ושהיתי שם וכך ניצלתי מפגיעה.

מאותו יום ואילך, ועד תום המלחמה, לא ישנתי בבית. ישנתי במגורי הקצינים שסייעו לי בכל אזעקה להגיע למרחב המוגן. ביתי ישנה אצל סבתה.

פיגועים

לצערי חוויתי גם פיגועים אליהם הוזנקתי במסגרת תפקידי. איני מסוגלת להעלות על הכתב את שחוויתי שם.