משימות בשנת הבת מצווה בקיבוץ

סבתא בילדותה
סבתא ביום נישואיה
חווה מספרת על שנת הבת מצווה בקיבוץ עין גב

שמי חוה סלמי. נולדתי בשנת 1948 בהולנד בעיר אמסטרדם כאשר המשפחה הייתה בדרכה מהונגריה לארץ ישראל.

כאשר הגענו לארץ לקחו אותנו למעברת אוהלים בפרדס חנה , שם שהיינו תקופה קצרה ועברנו ליוקנעם. מיוקנעם עברנו לקיבוץ עין גב ושם העברתי את כל ילדותי במקלטים תחת הפגזות הסורים.

בשנת הבת מצווה חולקו משימות לאורך כל השנה וכל חודש הייתה משימה חדשה. אחת המשימות הייתה לעלות להר "סוסיתא" למרגלות הרי הגולן  בלילה. כל שני ילדים הלכו ביחד. בדרך פגשו חברי משק ששמרו עלינו בדרך, וכשהגענו לפסגת ההר חיכו שם ההורים ויתר החברים היה טקס לכבודנו וקיבלנו את ספר התורה.

משימה נוספת: ילדי הקבוצה נסעו להתארח אצל משפחות מחוץ לקיבוץ. המשימה בוצעה בזוגות. אני הגעתי לקבוץ לביא – קיבוץ דתי –אירוח של קבלת שבת ושמירת השבת.

משימה נוספת – משימת רובינזון כל שני ילדים יצאו למשימה ליום שלם להתמודדות ללא השגחת מבוגרים לבד ובערב היינו צריכים להכין ארוחה למבוגרים.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי, בבית הספר טל בראש העין, התש"ף (2020). התכנית התקיימה בהנחיית המורה המובילה דנה אשרף.

משימת בר מצוה
משימה מיוחדת שמבצעים ילדים בגיל בר מצווה כחלק מטקס הבגרות שלהם.