משחקי ילדות של שרה צקורל

נערה מדהימה
אני תופרת
ילדות מאושרת

בתכנית הקשר הרב דורי שהתקיימה השנה בבית הספר איל בעכו, עסקנו השנה בנושא מרכז על משחקי הילדות של המשתתפים הותיקים בתכנית.

שמי שרה צקורל, נולדתי בשנת 1950 בעיר חדרה לבית משפחת אבני. אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם הילדה הנפלאה מעיין ולה סיפרתי על משחקי ילדותי.

משחקי ילדות שלי

בילדות היינו משחקים בחמש אבנים זורקים את האבנים באויר ותופסים אותם.

קלאס – מציירים על הרצפה בגיר את המספרים עד 9 בתוך קוביות וזורקים אבן וקופצים על כל קובייה לפי הסדר עד מספר 9 וחוזרים חזרה.

מחבואים – אחד הילדים סופר עד 100 בקפיצות של 10 וכל הילדים מתחבאים ואז הוא מחפש אותם וכאשר מוצאים אחד את השני סופרים בקיר 1-2-3.

גומי – שני ילדים מחזיקים את הגומי ברגליים וכל אחת בתורה קופצת באמצע בין רצועות הגומי. במידה והיא דרכה על הגומי היא פסולה.

חבל – שני ילדים מחזיקים את החבל בשניי קצוות, אחד קופץ באמצע ומגלגלים את החבל במידה ודורכים על החבל הוא פסול.

סבלנות
סבלנו