משחקי ילדות שלג האירני

סבתא מרים והנכד אביאל
תכשיט עתיק לפני מאה שנה
משחקים בשלג

מרים מנסורי מספרת על ילדותה באיראן בשנות הארבעים:

נולדתי בשנת 1942 בפרס, בעיר שושן. העיר שושן הבירה, שנקראת גם חמאדן. זו קהילה גדולה של יהודים, שומרי מצוות. שם נמצא הקבר של אסתר ומרדכי. היו יחסים טובים ותקינים עם השילטונות.
קישור לסרט מיוטיוב על שושן הבירה : קבר מרדכי ואסתר באירן

גדלתי בפרס , בשושן, זו הייתה ארץ קרה מאוד עם הרבה שלגים. אחד הסיפורים שזכורים לי הוא  סיפור על  משחקי הילדות שלנו.
בגיל שבע בערך באיראן היה לנו בבית חצר מאד גדולה. באחד החורפים גובה השלג בחצר הגיע מעל מטר ואפילו יותר. בשעות אחרי צהרים אחרי לימודים היינו מתאספים בחצר הגדולה ומתחילים להכין מגלשה  לוקחים קרשים גדולים בערך חצי מטר רוחב  ואורך מטר אחרי זה היינו עולים על המגלשה ומתגלשים שמחים ומאושרים וקפואים מקור!
כשמסיימנו  לשחק  היינו עולים למעלה לחדר ושותים תה חם!!

העשרה
"יהדות איראן (או קהילת יהודי פרס) היא אחת הקהילות היהודיות הגדולות מבין הקהילות היהודיות באסיה – קהילה יהודית מזרחית בשטחה של איראן המודרנית. גם כיום יהודי איראן נקראים במוסדות שונים יהודי פרס ומנהגיהם "מנהג יהודי פרס", על שם הממלכה הפרסית והשפה הפרסית."
שׁוּשָׁן (בפרסית: ??? שוש) היא עיר עתיקה באיראן של היום, כ-250 ק"מ מזרחית לחידקל. שושן הייתה עיר מרכזית של העילמים, הפרסים והפרתים. היא מוזכרת במגילת אסתר, בספר נחמיה ובספר דניאל. כיום נמצאת באתר העיר שוש. שושן הוכרה כאתר מורשת עולמית בשנת 2015.

פרס
פרס הוא שמה הישן של מדינת איראן לפני 1935

יהדות איראן
יהדות איראן (או קהילת יהודי פרס) היא אחת הקהילות היהודיות הגדולות מבין הקהילות היהודיות באסיה - קהילה יהודית מזרחית בשטחה של איראן המודרנית. גם כיום יהודי איראן נקראים במוסדות שונים יהודי פרס ומנהגיהם "מנהג יהודי פרס", על שם הממלכה הפרסית והשפה הפרסית.

שושן הבירה

”סבלנות עוזרת לי להקשיב לחבר ולהבין טוב יותר“