משואה לתקומה–משפחת קונוביץ

סבתא אסתר ונכדה אריאל
אבא שלי היה חרוץ, הגיע לארץ עם אפס רכוש, ובמו ידיו וחריצותו הקים משפחה.

סבתו של אריאל אביבי, חיה אסתר מדמון,  מספרת לנכדה את סיפורה:

שמי אסתר, ונקראתי על שם סבתא שלי. (אימא של אבא)

נולדתי בישראל, בעיר רחובות.

גדלתי בבית ערבי בשכונת מגדל שבאשקלון. היה זה בית גדול עם מספר חדרים קטן, ושירותים שהיו בחוץ. רק כשהייתי בכיתה ב' עברנו לשיכון דרומי באשקלון.

כל השנים גדלתי באשקלון. היה לנו ים, ואימא שלי אהבה מאוד ללכת לים. הלכנו הרבה פעמים עם סל ואוכל.

אימא שלי הייתה בשלנית. תמיד היה אוכל בבית. הסביבה בה גדלתי הייתה יהודית. קנינו במכולת אוכל כשר. לא היה חסר לנו דבר.

אבא שלי במשכורת הראשונה שלו קנה לוכד עכברים, היו הרבה עכברים ולא אהבנו אותם.

שמות הוריי: אבא- נתן ואימא-מלכה, עלו לארץ ב1950- מהונגריה. היה להם חנות אטליז, אבא שלי היה חרוץ, הגיע לארץ עם אפס רכוש, ובמו ידיו וחריצותו הקים משפחה.

זיכרונות ילדות:

היו לי חברות בכיתה, והיו חברות ממש טובות שנפגשנו אחר- הצהריים. המשחקים בהם שיחקנו היו גומי, חמש אבנים, קפיצה בחבל וכדורסל.

בשעות הפנאי הייתי קוראת ספרים, נפגשת עם חברות ומשתתפת בתנועת הנוער "בני עקיבא". היה לנו גם חוג תזונה בו הכנו כל מיני דברים. בבית הספר התקיימו לימודים אחר הצהריים והיו בבוקר.

שם בית הספר שלמדתי בו היה בית ספר רמב"ם. התלבושת הייתה חצאית כחולה וחולצת תכלת. למדנו תורה, חשבון, אנגלית, טבע, משנה, נביא, ספורט. אהבתי במיוחד ספורט, אנגלית, עברית, וספרות. אבל את משנה לא כל כך אהבתי, כי המורה הייתה מאוד קפדנית. הייתי אוהבת את המקצוע לפי יחס המורה של אותו מקצוע לתלמידים.

יחסיי עם המורים היו טובים, והייתה לי גם מחנכת מכיתה ד' -ח' אותה מורה. המשמעת בבית הספר הייתה טובה, והיו גם עונשים. היה לנו  חדר אוכל בבית הספר, שם אכלו כל תלמידי בית הספר. היו גם טיולים ומסיבות.

את המחנכת שלימדה אותי מכיתה ד'-ח', את המורות למשנה וגאוגרפיה ואת המנהל אני זוכרת במיוחד עד עכשיו.

המאכל האהוב עליי היה דגים עם רוטב ופתיתים. (משולב) והיו לנו גם ממתקים.

השתתפתי בתנועת הנוער "בני עקיבא". שם היינו נפגשים לפעילות אחר- הצהריים ובחופשות. (זה היה סוג של מועדון)    בשבתות היו שם תפילות. כשהיינו נפגשים היה לנו נחמד מאוד.

אני שמחה מאוד לשוחח עם נכדי אריאל על הקשר הרב דורי, זו פעולה מבורכת .

שמחתי לשתף את נכדי אריאל בקשר הרב דורי. זו תכנית מבורכת.

בני עקיבא
היא תנועת נוער ציונית-דתית בינלאומית, הדוגלת בערכי תורה ועבודה. בני עקיבא בישראל היא תנועת הנוער המרכזית של הציבור הדתי לאומי בישראלותנועת הנוער השלישית בגודלה בישראל[

”למרות הקשיים והמחסור של הוריי בתחילת דרכם בישראל, הם זכו להקים משפחה לתפארת.“