מקיבוץ לקיבוץ

נמרוד והתלמיד יצחק בקשר הרב דורי
לאחר הצבא, בקבוץ חמדיה בעמק בית שאן
גבעת השלושה, חמדיה

נולדתי בשנת 1939 בקיבוץ גבעת השלושה לאימא שעלתה מפולין בשנת 1928 ואבא שעלה מגרמניה בשנת 1995. הם התחתנו בגבעת השלושה בקיבוץ באותה תקופה הילדים לא ישנו עם ההורים אלא בבית ילדים.

מאלבום תמונות שלנו

עם העז

בחברת הילדים

תמונה 3

לאחר מלחמת העולם הראשונה יהודים עלו לארץ ובנו קיבוצים. אנשים עבדו כדי להקים קיבוצים והילדים וההורים חיו חיים משותפים. כשהמלחמה פרצה הייתי בכיתה ג', זו הייתה מלחמת השחרור והיהודים ניצחו. הארץ הייתה מחולקת לשניים: היהודים, הערבים. הערבים לא היו מרוצים ואז קרתה מלחמת השחרור. עברנו לירושלים.

התקופה בירושלים

למדתי בבית הספר היסודי על שם אלכסנדרוני מכיתה ו' עד ח', אחר כך למדתי בבית הספר מקצועי רדיו ואלקטרוניקה 4 שנים. כל אותה תקופה הייתי חבר בתנועה המאוחדת, שבה התכוננו בסיום הצבא להצטרף לקיבוץ צעיר. לאחר סיום בית הספר המקצועי התגייסתי עם חברי לתנועה לנח"ל. אחרי חצי שנה סיימתי טירונות אחרי הייתי בנח"ל מוצנח שמרתי על גבולות המדינה. לאחר הצבא הצטרפנו כולנו לקיבוץ חמדיה  בעמק בית שאן.

תקופת הצבא

כשהייתי בתיכון הצטרפתי לתנועה המאוחדת. שם למדתי על הקיבוץ, על יישוב הארץ יצאנו להרבה טיולים ובכך היכרנו דרך הרגליים את הארץ. כשסיימנו את התיכון התגייסתי עם חבריי כגרעין לנח"ל בשנת 1957, הטירונות נמשכה חצי שנה ובסיומה הייתי חודש בקורס סיירים. לאחר מכן הצטרפנו לגרעין בקיבוץ חניתה זה קיבוץ בגבול לבנון כולם היו עובדים ועוזרים. לאחר שנה התגייסתי לצנחנים, היינו חצי שנה שם. בשנת 1960 סיימתי צבא סדיר. במלחמת ששת הימים הייתי במילואים בצבא נלחמתי בסיני ואחר כך בדרום הגולן.

נח"ל מוצנח

נמרוד כץ, מספר את סיפורו לתלמיד יצחק גברה, בתכנית הקשר הרב דורי.

גרעין נח"ל
תנועת נוער חלוצי לוחם. זהו שירות צבאי שמאפשר גם עזרה בהתיישבות בארץ.

גבעת השלושה - קיבוץ
גִּבְעַת הַשְּׁלֹוֹשָׁה (הַשְּׁלֹשָׁה), קיבוץ המשתייך לתנועה הקיבוצית, ממוקם כארבעה קילומטר מזרחית לפתח תקווה, ליד מקורות נחל הירקון. הקיבוץ נקרא על שם שלושה מפועלי פתח תקווה - מנחם גרויליך, שמואל שטרייפלר ואייזיק מרינג - אשר הואשמו במהלך מלחמת העולם הראשונה בריגול, נשלחו על ידי השלטון העות'מאני לכלא דמשק, עונו ומתו שם בשנת 1917. אנדרטה לזכרם נמצאת בקיבוץ עינת. ויקיפדיה

”הערבים לא היו מרוצים ואז קרתה מלחמת השחרור.“