מקזבלנקה למגדל העמק

סבתא מרים ונכדתה אודל שירה
סבתא מרים בצעירוה
סבתא מרים גדלה עד כיתה ז' במרוקו

סבתא מרים מספרת לנכדתה אודל- שירה בן אבן: "שמי מרים בניון לבית כהן, נולדתי בתאריך 5.3.1951 בקזבלנקה שבמרוקו וגדלתי שם.

בילדותי לא ביקרתי בגן ילדים, אלא הוריי גידלו אותי בבית עד גיל 9. בכיתות א' עד לכיתה ז' למדתי בבית ספר אליאנס שבקזבלנקה. בשנת 1962 בהיותי בת 13 עליתי יחד עם משפחתי לארץ.

הגענו למועצה המקומית שדרות שבנגב. שם נכנסתי שוב ללמוד בכיתה ז' בבית הספר הממלכתי דתי. כעבור שנה, בשנת 1964, עברה משפחתנו לצפון הארץ לעיר מגדל העמק, שהייתה אז עיירת פיתוח. במגדל העמק המשכתי ללמוד את כיתות ח'-י'. לאחר כיתה י' התחלתי לעבוד במפעל טקסטיל העוסק בייצור בגדי עור. במפעל זה עבדתי תקופה ארוכה של עשר שנים ועזרתי לפרנסת הוריי.

בתאריך 12.1.1971 התחתנתי, בהיותי בת 19, וכעבור יותר מעשרה חודשים, בתאריך 28.11.1971, נולדה בתי הבכורה – אימא של אודל-שירה. המשכתי לעבוד עד שנולדה בתי השנייה, ואז החלטתי להפסיק לעבוד באותו מפעל. התחלתי בחיפושים אחרי משרה מתאימה לי כאם לילדות קטנות – עבודה שבה אוכל לטפל בשתי בנותיי אחר הצהריים. התחלתי לעבוד כסייעת לגננת בגן עירייה במגדל העמק, ועד היום אני ממשיכה לעבוד כסייעת גננת בישובים שונים.

סבתא מרים

אודל-שירה: תודה סבתא, אני מאחלת לך הרבה בריאות, שמחה ואושר.

אליאנס
כל ישראל חברים (בראשי תיבות: כי"ח), הוא ארגון יהודי עולמי הפועל לקידום חברה יהודית ערכית ושוויונית. מושב ההנהלה העולמית הוקם בפריז והוא שם עד היום. ארגון כל ישראל חברים פועל בשלושה מישורים עיקריים: הוא מעודד מצוינות חינוכית בפריפריה, תוך חיזוק זהות ומנהיגות מקומית. הארגון מטפח זהות ישראלית מחברת, מתוך אחריות לכלל ישראל ולמען ביסוס ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. (ויקיפדיה)

”ב"ה זכיתי להקים משפחה ולרוות הרבה נחת מילדיי ונכדיי“