מפת השולחן ששרדה את השואה

סבתא זהבה ועילי בביה"ס רמת חן
מפה רקומה ששרדה את השואה
היחידה ששרדה את השואה הייתה אמא של בעלי - יהודית היימנס
על סיפורי ילדותי בתל אביב , סיפרתי לנכדי עילי ויחד תעדנו את הסיפור , בדיוק ביום הולדתי 2.1.14 , כמתנת יום הולדת הוא הועלה למאגר סיפורי מורשת ושם ניתן לקרוא "ילדותי על גדות הירקון"
סיפור זה מוקדש לאומה ( סבתא רבא של עילי נכדי, אמו של בעלי)
גלגלו של חפץ – סיפורה של מפת השולחן ששרדה את השואה

באחד הימים, כשעזרתי לאומה (אומה- אמא של בעלי) לסדר ארונות בגדים, נתקלתי במפת-שולחן שריקמתה לא הייתה שלמה. כשפתחנו את קפלי המפה, היו מונחים שם חוטי רקמה שתאמו את החוטים שבהם הייתה רקומה המפה וכן, שתי מחטים שבהם היו מושחלים שאריות חוטים.

כששאלתי את אומה (אומה- סבתא בהולנדית) מה זה? של מי זה?

היא ספרה לי שזו מפה שאחותה ששמה היה "שלי", רקמה מפה זו בביתה באמסטרדם שבהולנד, לפני שהנאצים לקחו אותה למחנה ריכוז

אחותה של אומה, לא שרדה את השואה ומה שהותירה אחריה הייתה רק המפה הרקומה חלקית עם שאריות החוטים והמחטים.

מאוד התרגשתי, וביקשתי מאומה את רשותה להשלים את רקמת המפה. אומה שמחה על הצעתי והפקידה בידי את המפה.

הרגשתי שליחות בשעה שרקמתי את שארית המפה בחוטים שנשארו. החוטים הספיקו ולא היה לי צורך להשלימם בחוטים חדשים.

כשמלאכת הרקמה הסתיימה אומה העניקה לי את המפה כמתנה.

תמונה 1

בהתחלה השתמשתי בה והנחתי אותה על השולחן במרכז הסלון ואז במה שניקרא "מחשבה שנייה" החלטתי לשמור אותה ולהעבירה לדורות הבאים למשמרת, ולזיכרון של המשפחה שחייה בהולנד ושהושמדה בשואה. היחידה ששרדה את השואה הייתה אמא של בעלי- יהודית היימנס. אחרי שתמה מלחמת העולם השנייה היא ובעלה דוד, עלו לארץ בטיסה הראשונה של חברת  K.L.M. לישראל.

KLM
בהולנדית: KLM - Koninklijke Luchtvaart Maatschappij - "חברת תעופה מלכותית" היא חברת התעופה הלאומית של הולנד. בסיסה הראשי של החברה נמצא בנמל התעופה סכיפהול שבאמסטרדם.

”היחידה ששרדה את השואה הייתה אמא של בעלי - יהודית היימנס“