מפולין לישוב ארץ ישראל !

דודי שיר וקרן משמרים סיפור
דודי יעקובי
דודי מספר על עליית הוריו מפולין דרך העליה לקיבוץ בית אורן והקמת המשפחה.

הקשר הרב דורי, תיעוד סיפורו של דודי .
שמי דודי יעקובי, נולדתי בשנת 1950 בקיבוץ בית אורן. קיבוץ בית אורן הוקם ע"י קבוצת חלוצים שהורי היו חלק מהם ועלה על הקרקע באוקטובר 1939.
הורי עלו לארץ מנצסטחובה  אשר בפולין  בשנת 1934 לאחר שהשתייכו לתנועת הנוער "השומר הצעיר" שהינה תנועה ציונית ומטרתם הייתה להגיע לארץ ישראל ולבנות אותה.
תמונה 1

כאשר הייתי בן שנה עזבה משפחתי את הקיבוץ ועברה לגור בעיר רחובות. שנות ילדותי עברו עלי בעיר רחובות ולאחר שגמרתי את בית הספר היסודי עברתי לקיבוץ נגבה, שם למדתי במוסד החינוכי שהינו בית ספר חקלאי.

עם סיום לימודי התגייסתי לצבא ושירתתי בנחל מוצנח (גדוד 50). לאחר שחרורי מהצבא חזרתי להתגורר בעיר רחובות.

תמונה 2

למדתי בבית ספר יסודי על שם הנשיא הראשון של מדינת ישראל חיים ויצמן. כשהייתי בכיתה ד' היגיעה לארץ העליה מתימן. המדינה בנתה שכונת קרוואנים לא הרחק ממקום מגורי ושם התגוררו העולים מתימן שהיו אנשים מאוד נחמדים. הם בנו ליד הקרוואנים תנורי אפייה שנקראים טאבונים ובהם אפו פיתות ומאכלים תימניים . אנחנו הילדים מאוד אהבנו את האפייה ואת הטעמים והריחות וכשהיינו חוזרים מבית הספר הינו נפגשים כל הילדים בשכונה של התימנים והם קיבלו אותנו בסבר פנים יפות. שם למדתי לאכול את המאכלים התימנים "סלוף, לחוח, סחוג," ועוד…
באותה תקופה לא היה הרבה כסף להורים ואת רוב המשחקים עשינו לבדנו למשל: כדור-רגל עשוי מסמרטוטים, משחקים ממקלות (דודס), שבע אבנים ועוד… בנוסף לכך רוב הילדים בכיתה השתייכו לתנועות נוער שהיו בזמנו: "הנוער העובד", "השומר הצעיר" ו"הצופים". אני ורוב הילדים מכיתתי השתייכנו לתנועת הנוער השומר הצעיר שם עסקנו בפעילות חינוכית, אהבת הארץ והרבה טיולים ברחבי הארץ.  את לימודי בתיכון עשיתי בקיבוץ נגבה.

הלימודים בקיבוץ שילבו לימודים עיוניים ולימוד מעשי בתחום החקלאות. כמו כן, עבודה בענפי החקלאות במשק: פלחה, כותנה, פרדס, מטעים ומשק חיי. מאוד אהבתי את הלימודים בקיבוץ. עד היום אני זוכר לטובה את החגיגות בחג השבועות, טקס הביקורים ופסח.

עם תום לימודי התגייסתי לנח"ל. במסגרת הצבא עשינו שירות בהיאחזות נח"ל בערבה בשם "צופר" שלאחר שנים הפך לישוב אזרחי וקיים עד היום. לאחר מכן עברנו קורס צניחה ושירתתי בגדוד 50 עד סוף שירותי בצבא. לקראת סיום שירותי נפצעתי ואושפזתי בבית חולים הדסה בירושלים תקופה ארוכה. לאחר מכן הועברתי לשרת בהג"א שהיום נקרא פיקוד העורף.
תוך כדי שירותי בצבא החלטתי לממש את אהבתי לריקוד והתקבלתי ללהקת המחול "בת דור" שעסקה בעיקר בריקוד מודרני וג'אז. לאחר שחרורי מהצבא הצטרפתי ללהקת המחול "נעורים", להקת המחול של עיריית רחובות (שם גם הכרתי את אשתי לעתיד אתי) הלהקה הופיע ברחבי הארץ ובמקומות שונים בעולם: ספרד, איטליה, צרפת, אוסטריה וגרמניה.

התחתנתי בשנת 1973 ממש לפני מלחמת יום הכיפורים. נולדו לנו שלושה ילדים אסף, טל וריקה. יש לנו שש נכדות ואנו ממתינים להמשך לבוא…
עבדתי בחברת אל על במשך 30 שנים באגף המחשבים. התעסקתי במערכות הפעלה של מחשבים גדולים ובמשך 10 שנים כמנהל אבטחת מידע. לאחר 30 שנים פרשתי מאל על ועברתי לעבוד כקצין ביטחון בישוב בית דגן שם עבדתי 10 שנים.
כיום אני מבצע פרוייקטים בתחום הביטחון ומתנדב במשטרת ישראל מזה 42 שנים.

מורה מובילת תוכנית, מרסל לוי,