מערב הסעודית לישראל – המשפחה

אבא ואמא
נציגים ממשפחת שוקר- תמיד בשמחה
פעילות ציבורית ומשפחה - פרק ח'

סיפורו של דוד שוקר: מערב הסעודית לישראלפרק ח': פעילות ציבורית ומשפחה

פרופ' שאקי ממפלגת המפד"ל תקופה מסוימת היה שר בלי תיק ואני כאחד היועצים שלו עסקתי בזמ"ב זכויות משפחות ברוכות ילדים. הייתי הנציג של השר בכל מיני ישיבות שהתנהלו בנושא הזה. עבדתי במשרד ראש הממשלה בתקופת שמיר והמנכ"ל בן אהרון. לאחר מס' שנים עזבתי את המועצה. פרופ' שאקי שהייתי מקורב אליו היה  שר לענייני דתות . באותה תקופה שימשתי כיועץ שלו. וכל עיסוקיי היו בקליטה הרוחנית של יהודי אתיופיה. שבאו במבצע שלמה. דאגנו להם לתשמישי קדושה, טליתות, תפילין, מזוזות, סידורים ותרגום מאמהרית לעברית ולהיפך.

תמונה 2

היום אני יו"ר עמותת אחו"ת (איכות חיים ותרבות) בבני עי"ש. מחלקים כל שבוע מנות מזון למשפחות מיעוטי יכולת, היישוב קלט מאות עולים מבריה"מ שהיו זקוקים לסיוע. חילקנו שמיכות לקשישים, תנורי חימום, בתי מלון, חוגים. כל זה נעשה בהתנדבות.

כיום אני משמש כגזבר עמותת שרשרת הדורות  של יהודי תימן.

יש לנו פורום שנקרא פורום ראשי מועצות לשעבר אני משמש בו כחבר הנהלה. ואחראי על הכנסים והטיולים שנעשים דרך הפורום. ועוד ידי נטויה.

אני עכשיו עובד על כתיבת ספר על כל קורותיי. ב"ה שאלוקים ייתן לי בריאות ולרעייתי, למשפחתי, לילדיי, לנכדיי ולנינותיי ולכולם. נעשה עוד דברים לטובת הציבור והמשפחה. תודה לאל יש לי משפחה טובה. אף אחד לא יצא לתרבות רעה.

הרקדנים של המשפחה

תמונה 4תמונה 5

הנינות: תאיר, ספיר וטוהר
 תמונה 7

סיפורו של דוד שוקר: מערב הסעודית לישראלעל המסע מערב הסעודית לישראל תוכלו לקרוא בהרחבה בחמשת פרקי התיעוד בקישורים הבאים:

פרק א: מערב הסעודית לישראל

פרק ב: המסע מנג'ראן שבערב הסעודית לישראל

פרק ג: מערב הסעודית לישראל – החיים במעברה

פרק ד: פיגוע בכפר חב"ד בשנת 1956

פרק ה: ממעברת מסמייה לבני עי"ש

פרק ו: משלח יד ועשייה ציבורית

פרק ז: פעילות ציבורית

פרק ח: המשפחה

מבצע שלמה
מבצע שלמה (י"ב סיוון התשנ"א, 25-24 במאי 1991) היה מבצע רכבת אווירית לפינוי המלא של יהודי ביתא ישראל שהתרכזו בעיר אדיס אבבה שבאתיופיה

עמותת א.ח.ו.ת. בני עי"ש
איכות חיים ותרבות. נוסד ב 2004 מטרות הארגון: פיתוח שרותים בנושאי תרבות הדיור למען תושבי בני עי"ש. סיוע, תמיכה וייעוץ לוועדי בתים בישוב לשיפור איכות החיים בקהילה. סיוע למשפחות במצוקה בישוב בנושאי איכות הדיור. פיתוח שרותים לרווחה קהילתית ואישית וכן תמיכה בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי.

תשמיש קדושה
תשמיש קדושה או תשמיש מצווה הוא חפץ המשמש ביהדות, לשם קיום מצווה. לעתים קרובות נעשה שימוש בשם "תשמיש קדושה" כדי לתאר את שני הסוגים. בין תשמישי הקדושה כאלה שנועדו לשימוש אישי (כגון ציצית, שהאדם לובש אותה), ומהם שמשמשים את הציבור (כגון ספר תורה ותשמישי קדושה הנלווים לו).

”שימשתי כיועץ של השר שאקי ועסקתי בקליטה הרוחנית של יהודי אתיופיה שבאו במבצע שלמה“

”עבדתי במשרד ראש הממשלה בתקופת שמיר והמנכ"ל בן אהרון“