מעצב לשמחה

אני וסבתא שלי.
תמונה של סבתא שלי שהייתה צעירה.
סיפורה של סבתא שלי

סיפורה של סבתא שלי "מעצב לשמחה", זהו סיפור על סבתי:

שרה אליזבט סימון שנולדה בשנת 1947, בעיר קראצ שבפקיסטן. עיר קטנה ונחמדה שהתגוררו בה יהודים עם מוסלמים.

סבתא שלי נולדה להורים ציון ובת שבע, ל5 אחים 4 אחים ואחות אחת, סבתא שלי היא הקטנה מביניהם.

בשנת 1956 החלו עימותים בין המוסלמים ליהודים, סבתא שלי ומשפחתה החליטו לעשות עלייה, ואיתם, עלו עוד מספר גדול של משפחות יהודיות.

היא ומשפחתה התיישבו במושב תעוז שליד ירושלים. סבא רבא שלי עסק בחקלאות וסבתא רבא שלי הייתה עקרת בית וגידלה את ילדיה. הם התגוררו במושב שנה ולאחר מכן התמקמו בבאר שבע במעברת חצרים.

סבתא שלי הייתה בת 8 כשעלתה והייתה מאוד קשורה לאמא שלה. סבא רבא שלי, ציון עבד ומיד התקבל לעבודה מסודרת בים המלח.

כשסבתא שלי הייתה בת 19 הכירו לה את סבא שלי מיכאל, שבאותו הזמן גייסו אותו לצבא, כי הייתה מלחמת ששת הימים.

הקשר בין סבא לסבתא שלי עבד מצויין ושניהם כבר התכוננו לחתונה. בתקופה ההיא של ההכנות לחתונה, סבתא רבא שלי בת שבע, חלתה במחלה, הייתה מאוד חולה. עדיין לא ידעו מה יש לה בגלל שהרפואה לא הייתה מאוד מפותחת בתקופה הזאת. ולא עלו על המחלה שהייתה לה.

סבתא שלי שרה הייתה מאוד עצובה מכיוון שכבר מגיל קטן הייתה קשורה לאימה, וגם ביום חתונתה הייתה עצובה בגלל שבישרו לה שאמא שלה צריכה לעבור בדיקות וניתוח גדול, שלושה ימים לאחר החתונה לקחו את בת שבע (סבתא רבא שלי) לניתוח ומשם היא לא יצאה.

בבדיקות שעשו לה לפני הניתוח גילו שסבתא רבא שלי חולה במחלת סרטן. סבתא רבא שלי הייתה מאושפזת 3 שבועות. יום העצמאות קרב….

ביום העצמאות 1967 בישרו לסבתא שלי שאמא שלה נפטרה. מאז יום העצמאות זה יום עצוב בשביל סבתא שלי.

ב-1968 סבתא שלי גילתה שהיא בהריון, ב-1969 סבתא שלי ילדה את בתה הראשונה, רונית מלשון רון שזה שמחה. רונית הביאה את השמחה בחזרה אל סבתא שלי.

מאז נולדו לסבתא שלי עוד 4 בנות, מיכל צילה אורית ואביגיל (שזאת אמא שלי שגם הכי קטנה מכל האחיות)

היום יש לסבתא שלי 5 בנות ו-17 נכדים וכל פעם שיום העצמאות מתקרב סבתא שלי מעלה את הזיכרונות הכואבים והשמחים ומספרת שוב ושוב לנכדים שלה את סיפורה הנוגע ללב והמיוחד.

הזוית האישית

לי היה ממש כיף לכתוב את הסיפור. סבתא שלי תמיד מספרת לי אותו זה נתן לי ולסבתא שלי זמן איכות והכרתי אותה טוב יותר.

יהדות פקיסטן
בתחילת המאה ה-20 חיו בעיר קאראצ'י כ-2,500 יהודים ועוד כמה עשרות בעיר פשאוור. בשתי הערים היו בתי כנסת. לאחר הקמת מדינת ישראל רבים מיהודי פקיסטן עזבו את המדינה המוסלמית החדשה, שזה עתה הוקמה (1947) ולא אהדה את הציונות. (ויקיפדיה)

”רונית הביאה את השמחה בחזרה אל סבתא שלי.“