מעז יצא מתוק

קזבלנקה
כלי תפירה
הקשיים בעלייה לארץ ישראל

"סיפור עלייה"

סיפור עלייה של סבתי ז'קלין דהן:

סבתי בת 76 נולדה בעיר קזבלנקה שבמרוקו, בשנת 1939. לה חמש אחיות וארבעה אחים. מלבד שני אחים שלמדו בצרפת כולם עלו לארץ ישראל, אבא של סבתי היה בעל עסק של נעליים ואימא עקרת בית. סבתא שלי עבדה  בתפירה אצל חייט. בשעות הפנאי שלה הייתה קוראת ספרי "רומן" בצרפתית. סבתי הייתה גרה ברחוב "מלודי" 132. בשכונה היו מלא חנויות של ערבים, בעלי עסקים של נעליים, תיקים ובגדי ערב. השכנים של סבתא היו יהודים וערבים, הקשרים בין השכנים היו מצוינים, השפות בהן דיברו הוריה הן צרפתית וערבית.

בגיל 20 סבתי הייתה מאורסת במשך 5 שנים. היא עלתה לישראל בשנת 1961. העלייה לא הייתה קלה. אנשי הסוכנות היו מגיעים בלילות לבתים של יהודים כדי לשכנע אותם לעלות לא"י. יום אחד הגיעו אנשי הסוכנות והסבירו ליהודים למה חובה לעלות לארץ ישראל. אבא של סבתי השתכנע. וב – 2:00 לפנות בוקר הם עלו על האוניה ישר לצרפת. סבתא סבא וג'ילברט(ביתם הבכורה)היו במחנה קונדרנס למשך חודש.

קישור לקובץ הסיפור מצורף

תודה לסבתא ז'קלין על הסיפור המרגש.

קזבלנקה
יא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש (2010), והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. (ויקיפדיה)

”סבתי הייתה גרה ברחוב "מלודי" 132“