"מעברת ג'ליל" שנקראה רשמית "מעברת גלילות"

בתכנית בביה"ס קורצ'אק ר"ג

בשנת 1949 בהיותי בן 10 הגעתי מטורקיה לארץ ישראל. לקחו אותי למעברת הרצלייה.
אִגְ'לִיל היה כפר ערבי, בקרבת חוףים. במאי 1948 הוקמו על חלק מאדמות הכפר הנטוש מחנות צבא,
בהם בית הספר להנדסה צבאית.

במרכז הכפר הוקמה מעברה, "מעברת ג'ליל" שנקראה רשמית "מעברת גלילות",
בשנת 1954 המעברה צורפה להרצליה, בשנת 1960 פורקה המעברה סופית – תושבי המעברה שוכנו בשיכונים שנבנו בהרצליה והשטח נשאר בתחומי הרצליה.

ירד שלג !

נציגי הסוכנות היהודית, אספו את הילדים מהמעברה והעבירו אותם לבתים משפחות מאמצות. נאלצנו להפרד מהורינו שנשארו במעברה.

אותי שלחו לקיבוץ "גבעת ברנר". ההורים נשארו באוהלים במעברה. לכולנו לכל הילדים הפרידה מההורים בארץ זרה הייתה קשה במיוחד, גם מדינה חדשה, שפה לא ידועה ועוד ניתוק מההורים.

עם סיום החורף,  כשכבר לא היה חשש לבריאות הילדים , החזירו אותנו את הילדים, לביתינובמעברה הרצלייה, ויכולנו להתאחד עם משפחתנו.

מעברת "ג'ליל"
אִגְ'לִיל היה כפר ערבי, בקרבת חוףים. במאי 1948 הוקמו על חלק מאדמות הכפר הנטוש מחנות צבא, בהם בית הספר להנדסה צבאית.במרכז הכפר הוקמה מעברה, "מעברת ג'ליל" שנקראה רשמית "מעברת גלילות",

”בזמני החופשי עבדתי באיסוף ביצים בלול התרנגולות. זו הייתה חוויה.“