מסקוטלנד ועד ישראל

אני ונכדתי דורין
אני בביה"ס למל בירושלים
סיפור העלייה של סבא מאיר כהן

נולדתי בשנת 1946, בתאריך 24 באוגוסט, בגלזגו שבסקוטלנד. עד גיל 13 למדתי בבית ספר מעורב שכלל יהודים ונוצרים. התחברתי לחברה יהודית והייתי בתנועת הצופים היהודית. לבית הספר בו למדתי קראו קווינס פארק.

012

עליתי לארץ בשנת 1960 עם עליית הנוער, עליתי לבדי לארץ בגיל 13 וחצי הגעתי באוניה "ירושלים"  לחיפה ומשם העבירו אותי אנשי הסוכנות היהודית לתל אביב לדודה שלי חנה שטרן. כעבור שנתיים היא נפטרה ואנשי הסוכנות העבירו אותי למוסד עלייה בפתח תקווה, שם הייתי עד גיל 16, אחר כך עברתי למשפחה מאמצת בירושלים עד גיוסי לצבא בשנת 1964 עד שנת 1966. השתתפתי בממלחת ששת הימים בשנת,1967 אחר כך התגייסתי למשמר הגבול ואחרי מלחמת ששת הימים בשנת 1971 התחתנתי עם שרה לוי.

בשנת 1971 לאחר החתונה עברנו לגור במצפה רמון, משום שהיה קשה מאוד להשיג דירה בירושלים ובמצפה רמון היה קל יותר. במצפה רמון עבדתי בשקם בבה"ד 1 בית הספר לקצינים הייתי אחראי על ארבע קנטינות (שקם בסיסי) של חיילים עד פרוץ מלחמת  יום כיפור. בשנת 1973 התגייסתי למילואים והייתי מגויס כ – 212 ימים בצנחנים, הייתי ברמה הסורית ולאחר מכן חזרתי למצפה רמון לעבודה ושם נוכחתי לדעת שהביאו מישהו במקומי ולא הייתה לי עבודה ולכן נאלצתי לחזור לירושלים. שוב התגייסתי למשמר הגבול, אחר כך עברתי למשטרת התיירות בירושלים שם הייתי בשירות המשטרה 28 שנה ומשם יצאתי לפנסיה בגיל 50.

משפחה

יש לי 4 ילדים הבן שלי אלכסנדר הוא הבן הראשון שלי הוא נולד בשנת 1972 בבית יולדות בסורקה בבאר שבע, בתקופה כאשר גרתי במצפה רמון. הבן השני שנולד הוא מרדכי נולד בשנת 1974 בירושלים ב"ביקור חולים" כאשר גרתי בירושלים. הבת השלישית היא הראשונה בין הבנות אסתר שנולדה בשנת 1981 בבית חולים הדסה הר הצופים שבירושלים. הבת הרביעית היא השנייה מבין הבנות הילה נולדה בשנת 1986 בבית חולים הדסה הר הצופים בירושלים.

כיום יש לי 12 נכדים, ואני מתגורר במעלה אדומים מזה 35 שנה . אני מועסק כמשגיח מבחני בגרות בבתי הספר השונים במעלה אדומים בקיץ ובחורף ובכל מתי שצריך.

סבא מאיר: חוויה בלימוד אתגריים חדשים וסיפוק מהתוכנית. דורין: נהנתי למד את סבא וגם ללמוד ממנו.

ויסקי