מסע דורות עד היום

אני (יעל) וסבא (אפרים)
סבא אפרים וסבתא יפה ובחתונה שלהם
מסורת של נישואים בתל אביב

שמי יעל, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי השנה יחד עם סבא שלי, אפרים וסבתא שלי, יפה.

הסיפור מתחיל עוד בשנת תש"א, היא 1940, כאשר סבא רבא מוטי וסבתא רבתא ציפורה נישאו בתל אביב, ברבנות של תל אביב. בהמשך סבא וסבתא יפה ואפרים נישאו גם הם בתל אביב, וההורים שלי אורלי ואלון נישאו גם הם בתל אביב.

סבא רבא וסבתא רבתא עלו לארץ בעזרת סרטפיקטים, אישורי עלייה שהנפיקו בזמן המנדט הבריטי על ארץ ישראל. הם עלו מפולין ולאחר מכן נישאו בארץ. סבא רבא וסבתא רבתא הולידו את בנם היחיד אפרים, שנולד בתל אביב (פלסתינה).

לסבא וסבתא יפה ואפרים נולדו שני ילדים: אלון ודפנה. אלון נולד בתל אביב (ישראל) וכאן הכיר את אורלי. הם נישאו בשנת 2001 ונולדו להם שלושה ילדים: עידו, נעה ויעל.

מימין: תעודת הנישואין של סבא רבא מוטי וסבתא רבתה ציפורה

משמאל: תעודת הנישואין של סבא אפרים וסבתא יפה

למצגת התיעוד:

הזוית האישית

הנכדה יעל: תכנית הקשר הרב דורי הייתה ממש כיפית. נהניתי להפגש עם סבא בבית הספר ולדבר על היסטוריית המשפחה שלנו.

סֶרטִיפִיקָט
סֶרטִיפִיקָט (מאנגלית: Immigration certificate, מילולית: אשרת הגירה), היה הכינוי שניתן לאשרת העלייה לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. רישיון העלייה חולק על פי מכסות שנקבעו על ידי הבריטים במשא ומתן בינם לבין ההנהלה הציונית, בהסתמך על תקנות הספר הלבן הראשון. (ויקיפדיה)

”סבא וסבתא עלו לארץ בעזרת סרטפיקטים, אישורי עלייה שהנפיקו בזמן המנדט הבריטי על ארץ ישראל“