ממרוקו לרפת ביבנאל

אתי מספרת את סיפורה
אתי כאישה צעירה ברפת המשפחתית
סיפור עלייתה וקליטתה של משפחתה של אתי בישראל

עלינו  בשנת 1949 ממרוקו לארץ. הגיעו שליחים מארץ ישראל מהסוכנות היהודית בכדי לשכנע אותנו לעלות לארץ. כשעלינו לארץ התגוררנו במעברה בפרדס חנה במשך שנה. לאחר מכן עברנו למעברה בבית שאן. בבית שאן הייתה לנו מכולת.
אחרי שנה-שנתיים אבא שלי חלה ואמא שלי המשיכה לעבוד בחנות ולפרנס את אבי ואותנו שבעת ילדיה. אחרי הלימודים עזרנו לאמא שלנו בחנות. אבל עזרו בכל גם לאבא שהיה מאוד חולה.  בבית שמרנו על מסורת, שמרנו שבת, כשרות וחגים.
כשהייתי  בתיכון בבית שאן נהגתי להיפגש עם חברות בשעות הצהריים ולסייע לחברותי בשיעורי הבית. השתתפתי בחוג מחול וספרות לאחר מכן התחלתי לעבוד בגן ילדים במושבה כנרת.
נישאתי ובשנת 1977 נולדה בתי הבכורה, עדי, היא הלכה לגן חצב ביבנאל. כשסיימה את הגן החלה ללמוד בבית ספר "נפתלי" מכיתה א'-ח' ומשם המשיכה בתיכון בכדורי, התגייסה לצבא, הייתה "פקמצית" בחיל האוויר. לאחר הצבא התקבלה לאוניברסיטת חיפה ולמדה ריפוי בעיסוק. בשנת 1980 נולד בני, נאור שגם הוא הלך לגן חצב ומשם לבית הספר "נפתלי" ולאחר מכן לכדורי וכמובן אחרי שסיים את התיכון שירת במשטרה הצבאית. לאחר הצבא טס לחו"ל לטיול קצר וכשחזר החל לעבוד ברפת.

העשרה
יבניאל: "יַבְנְאֵל היא מושבה ומועצה מקומית במחוז הצפון בישראל בבקעת יבנאל, דרומית-מערבית לטבריה, ממוקמת על כביש 767 מכפר תבור למושבה כנרת. נוסדה ביום 7 באוקטובר 1901; הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1951. המועצה המקומית מורכבת מארבעה יישובים שצמודים זה לזה: יבנאל, בית-גן, משמר השלושה וסמדר. שלושת היישובים הראשונים היו במקור מושבות ואילו סמדר המרוחקת יותר הייתה במקור מושב".

תשע"ו , 2015

סוכנות יהודית
מאז הקמתה בשנת 1929 פעלה הסוכנות היהודית למען השבתם הביתה של למעלה מ-3,000,000 עולים, ייסדה למעלה מ-1000 ישובים ברחבי ישראל, חינכה למעלה מ-300,000 אלף ילדים ב"עליית הנוער" והקימה למעלה מ-1,500 מוסדות חינוך ותרבות.

יבניאל
יַבְנְאֵל היא מושבה ומועצה מקומית במחוז הצפון בישראל בבקעת יבנאל, דרומית-מערבית לטבריה, ממוקמת על כביש 767 מכפר תבור למושבה כנרת. נוסדה ביום 7 באוקטובר 1901; הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1951. המועצה המקומית מורכבת מארבעה יישובים שצמודים זה לזה: יבנאל, בית-גן, משמר השלושה וסמדר. שלושת היישובים הראשונים היו במקור מושבות ואילו סמדר המרוחקת יותר הייתה במקור מושב.

”הכי חשוב לעזור ולתמוך בכל בן משפחה“