ממרוקו לישראל

סבא שמעון והנכדות רוני ויובל
סבא שמעון בן שושן בצבא
סיפור העלייה של סבא שמעון בן שושן

שמי שמעון בן שושן. עלינו, משפחתי ואני בשנת 1956 לארץ ישראל הקדושה, ממרוקו. עלינו אמא, אבא ושבעה אחים שלושה בנים ארבע בנות, סבא וסבתא.

העלייה הייתה קשה אבל אנחנו שמחנו שעולים לארץ ישראל. עלינו לאנייה בלילה והגענו לנמל חיפה. כשהגענו לארץ ישראל, נישקנו את האדמה של ארצנו היקרה והאהובה ועלייתנו הקשה לא הייתה לשווא.

מנמל חיפה שלחו את המשפחה שלי למעלות תרחישא. במעלות תרשיחא עסקנו בגידול אווזים וגידול טבק לפרנסתנו.

סבא היה צריך להתנדב לשמור על הישוב בלילות בערבי שישי, אחרי ארוחת שישי ואחרי בית הכנסת, על מנת שלא יחדרו מחבלים.

סבתא הייתה אחראית על הכלכלה בבית. חלק  מהאחים הקטנים הלכו ללמוד ואחותי הבכורה הייתה בשירות לאומי. התקופה הייתה קשה מבחינה ביטחונית, ולאחר שלוש שנים עזבנו בחוסר בררה ללוד. בלוד היה לנו בית נטוש של ערבים. בלוד הצטרפו אלינו האחים והאחיות של אבא שלי. הם גדלו אתנו.

סבא רבא שלי נפטר בעצב רב. אחותי הבכורה התחתנה ואנחנו עברנו לאשדוד. באשדוד לסבא שלי הייתה חנות מכולת. יהושוע ומרים, ההורים של אשתי היו קונים אצלנו במכולת, וכך הכרתי את אשתי. התחתנו והקמנו משפחה מלאת שמחה.

משפחת בן שושן
סבא שמעון בן שושן וסבתא רחל ז"ל בצעירותם
סבא שמעון וסבתא רחל ז"ל בחתונתם עם אמיר פרץ

לפני כמה שנים נסענו לטיול שורשים במרוקו עם כל המשפחה. ביקרנו במקומות עם המון זיכרונות מהעבר ומאוד התרגשתי מהביקור.

סבא שמעון: היה מהנה לספר לנכדות את סיפור חיי. התגבשנו ואני מאחל להן רק טוב וכמובן בריאות.

רוני ויובל הנכדות: במהלך כל השיעורים עברנו הרבה דברים יחד, מצחיקים, מעניינים ומלאים רגש וכיף. אנו מרגישות שהשיעורים בפרויקט הרחיבו לנו את הידע עלייך ועל העלייה שלך לארץ ישראל.

טבק
צמח שעליו המיובשים והקצוצים משמשים לייצור טבק, שמשמש לצריכה בעיקר על ידי עישון