ממעברת מסמייה לבני עי"ש

אבא ואני
אבא בנערותו
מערב הסעודית לישראל - פרק ה'

סיפורו של דוד שוקר: מערב הסעודית לישראל

פרק ה: ממעברת מסמייה לבני עי"ש
סמוך לכביש בסוף 1957 הגענו ליישוב בני עי"ש , שנקרא על שם הרב עקיבא יוסף שלזינגר.בְּנֵי עַיִ"שׁ היא מועצה מקומית במחוז המרכז בישראל, 40 דרומית לגדרה. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת. 1981בצפון היא גובלת במועצה מקומית גדרה ובשאר הכיוונים במועצה אזורית באר טוביה, אשר שייכת למחוז הדרום. בני עי"ש הייתה מחנה בריטי, היו שם 2 מגדלים, כיום המועצה הישנה  עומדת עליהם.

תמונה 1

בבניינים הבריטים נפתח בי"ס ואני הייתי התלמיד הראשון. אנחנו המשפחה הראשונה שעלתה לבני עי"ש ומשפחה של עיראקים. למדתי עד כיתה ח', בגלל הקושי של הפרנסה הוריי ז"ל שעבדו בחקלאות ולא היו לי בגדים ולבשתי בגדים מטולאים ונעליים ישנות החלטתי לצאת לעבוד. עבדתי במסמיה בחוות הזרע – כשוליה למסגר. אחר כך עבדתי בקיבוץ חפץ חיים עד גיל 17 במסגרייה.לפחות את האוכל והבגדים שלי מימנתי לעצמי. בגיל 17 הצטרפתי לגרעין הנח"ל שהיה בקיבוץ – גרעין חזון של פועלי אגודה. וגויסתי לצה"ל למרות היותי קטן.

סיפורו של דוד שוקר: מערב הסעודית לישראל

על המסע מערב הסעודית לישראל תוכלו לקרוא בהרחבה בחמשת פרקי התיעוד בקישורים הבאים:

פרק א: מערב הסעודית לישראל

פרק ב: המסע מנג'ראן שבערב הסעודית לישראל

פרק ג: מערב הסעודית לישראל – החיים במעברה

פרק ד: פיגוע בכפר חב"ד בשנת 1956

פרק ה: ממעברת מסמייה לבני עי"ש

פרק ומשלח יד ועשייה ציבורית

פרק זפעילות ציבורית

פרק חהמשפחה

גרעין נח"ל
גרעין נח"ל הוא מסגרת שיתופית היוצאת מתנועות הנוער ונתמכת על ידי הצבא ותנועות הנוער, במסגרתו בני ובנות הגרעין משרתים בצבא במסגרת הנח"ל בשילוב עם משימות חברתיות. המונח גרעין מקורו בתנועות הנוער בטרם הקמת המדינה. הכוונה לקבוצת שמיניסטים המיועדים להגשמה משותפת בדרך כלל במסגרת התיישבותית.

מסגרייה
מקום לביצוע עבודות מתכת כבדות.