ממגדיאל לכל העולם

תום וסבא יוסי בטקס תחילת שנה
סבא יוסי ומשפחתו בילדותו
מילדות לבגרות ישראלית

שמי יוסי רובינשטיין, נולדתי בשנת 1952 בגיל עמל שבמושבה מגדיאל לימים הוד השרון. למדתי בבית הספר היסודי על שם יוסף שפרינצק לימים בי"ס תל"י. את בי"ס התיכון התחלתי בבית הספר עמי אסף בבית ברל כפר סבא.

אחרי מלחמת ששת הימים בשנת 1967 עברנו לארה"ב שם השלמתי את לימודיי התיכוניים ושנה במכללה.

חזרנו ארצה בשנת 1971 ומיד התגייסתי לצה"ל, עברתי קורס קצינים ושרתי בחיל התותחנים. בשנת 1973 במהלך מלחמת יום הכיפורים נפצעתי ליד תעלת סואץ. חזרתי לשרת והדרכתי טירונים בשומרון. השתחררתי בשנת 1975.

עם יציאתי לחיים האזרחיים. בשנת 1979 נסעתי עם משפחתי לטיול שורשים במצרים.

התחתנתי עם אילנה אמיתי בשנת 1980.

ההזמנה לחתונתנו

ביום נישואינו

תמונה 4

נולד לנו בן בשם אלעד נשוי היום לאיה תמם והם הורים לשלושה: בנים תום, טוהר וליבי ונולדו לנו שתי בנות שני נשואה היום לליאון והם הורים לדניאל ונטלי, ובתנו סיון נשואה לאלירן נחמיאס והם הורים לאושר ותינוק נוסף בדרך.

עסקתי כ – 30 שנה בתיירות. כמנהל מחלקת תיירות נכנסת בסוכנות הנסיעות קופל טורס, הקמתי את עמותת שבטי ישראל" עמותה למורי דרך ברכב "אשכול". בהמשך הקמתי שלוחה של משרד נסיעות קפריסאי "גרוטס" הייתי מנכ"ל המשרד, הסניף היווה גם נציגות של חברת התעופה הקפריסאית לימים גם ייצגתי את חברת התעופה האוקראינית.

בשנת 2016 כתושבי הוד השרון קיימנו פרויקט לסיוע לילדי שדרות שהיו בתחילת דרכם בהתמודדותם מול איומי הקאסמים. אירחנו בעיר כ-50 ילדים. בעקבות האירוע נהניתי לפנייתו של ראש העיר הוד השרון, פרשתי מתחום התיירות ועברתי להיות עוזר ראש העיר בה נולדתי.

באותה שנה חליתי במחלת הסרטן. המשכתי לעבוד בחצי משרה. בימים אלו שנת 2020 הגעתי לגיל 67 ויצאתי לגמלאות.

סבא יוסי: היה מאוד מרגש ומועיל להעלות זיכרונות ילדות ושורשי המשפחה לדורות הבאים.

הנכד תום: היה ממש כיף עם סבא ולשמוע סיפורי ילדות על הדורות הקודמים ואשמח להמשיך ולשמוע סיפורים מהחיים.

תותחן
חייל בחיל התותחנים

קאסם
קסאם היא רקטת קרקע-קרקע פשוטה העשויה מתכת ומלאה חומר נפץ. הדלק של המנוע הרקטי שלה מורכב מתערובת של סוכר ואשלגן חנקתי. התערובת בוערת בקצב מהיר ויוצרת גזים בכמות גדולה, וכך משגרת את הרקטה. הרקטה פותחה על ידי ארגון חמאס ומיוצרת ברצועת עזה. (ויקיפדיה)

”"אם תרצו אין זו אגדה" בנימין זאב הרצל“