מלחמת ששת הימים – לחזור למקום הכי קדוש לעם היהודי

סבא עם ליאור מתעדים סיפור
סבא בתכנית הקשר הרב דורי
הרב גורן הגיע לכותל עם ספר תורה, זה רגע המרגש מאוד בחיי

מלחמת ששת הימים – שחרור ירושלים

נולדתי בשנת 1939 בירושלים באותם הימים גרנו באחת השכונות בירושלים. שם התחלתי את חיי, הלכתי לבית הספר. בית ספרי היה בירושלים.

בגיל צעיר הצטרפתי לתנועת הנוער "צופים" ושם הכרתי את כל החברים שעד היום אנחנו בקשר. אחרי כיתה יב' הצטרפתי לגרעין של קיבוץ גשר הזיו ואיתם התגייסתי לנח"ל. בתקופה הזו הייתי מ"כ בנחל ולאחר מכן שימשתי כחבלן והדרכתי אנשים בנושא. לאחר תקופה מסוימת שלחו אותי להיות מ"מ במחלקת נחל במשק. שם שירתתי עד תום השירות .

לאחר שחרורי מצה"ל, חזרתי לעירי לירושלים מאז אני חיי בירושלים. יש לי אישה ושלושה ילדים ושמונה נכדים.

מלחמת ששת הימים

במלחמת ששת הימים הייתי חייל בחטיבה הירושלמית עם פרוץ המלחמה המחלקה שהייתי בה קיבלה הוראה לעלות להר ציון ומשם ירדנו לכיוון העיר העתיקה דרך הרובע היהודי. בראש הכוח הזה עמד מ"פ שהיה יליד העיר העתיקה והיה בין השבויים שהיו ב-1948 בעיר העתיקה , מאחר והוא הכיר את כל האזור הוא הוביל אותנו והיה בכל מקום נעמד ומסביר לנו על התקופה שהייתה עד מלחמת 1948. משם הגענו לכותל ונפגשנו עם כוח צנחנים שהגיע לכותל משער האריות. בעודנו עומדים שם הגיע לכותל הרב הצבאי הרב גורן, עם ספר תורה וזה היה רגע מרגש מאוד בחיי .

לחזור למקום הכי קדוש לעם היהודי.

משוב של סבא:

משוב של ליאור:

"סבא היקר, כמה חודשים ביליתי איתך בימי חמישי, נהנתי, צחקתי, שמחתי וחייכתי והכל בזכותך. למדתי עליך דברים חדשים שמעולם לא ידעתי, לימדתי אותך דברים חדשים שגם אתה לא ידעת…."

מתוך ספר התיעוד: הקשר הרב דורי, ביה"ס תל"י רמת מוריה, תשע"ד 2014

העשרה

מלחמת ששת הימים: "מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה."

תשע"ד

מלחמת ששת הימים