מלחמת יום כיפור

מאלבום התמונות של שרה פאר
סבתא החיילת
רשמים אישים

שמי שרה פאר, נולדתי בבית חולים הקריה בתל אביב בשנת 1952. אני בת שנייה במשפחה של 4 ילדים.  לי יש שלושה ילדים וששה נכדים.

זכרון משמעותי ממלחמת יום כיפור

בתאריך 6.10.1973 פרצה מלחמת יום הכיפורים. מאחר והמלחמה פרצה ביום הכיפורים הגיעו לאסוף את כל אנשי המילואים מהבתים ונסענו לכיוון הצפון מאחר והייתי שייכת לגדוד חיל השריון, עוד באותו לילה כל הטנקים עלו לרמת הגולן. אנו הבנות נשארנו בבסיס לקבל את כל החיילים שהמשיכו להגיע מכל קצוות הארץ ולצוות אותם לחזיתות השונות.

חיילת בשרות הצבאי

תמונה 1

המלחמה הייתה קשה ולאחר כמה ימים התחילו להגיע ידיעות על פצועים והרוגים בקרב חיילינו. נסענו לכל מיני בתי חולים לבקר ולעודד את הפצועים. המלחמה הסתימה בהסכם לפסקת אש בתאריך 24.10.1973.

היום אני עובדת בחברת חשמל נשואה לפיני אמא לשלושה ילדים ויש לי ששה נכדים. אני גרה בקהילת ורשה שבתל אביב.

הזוית האישית

דודו: לי לסבתי היה ממש כיף להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי ועשות דברים ביחד ובמיוחד לשמוע סיפורים מכל מיני תקופות בחיים.

מלחמת יום כיפור
מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן. ויקיפדיה

”במלחמת יום כיפור הייתי שייכת לגדוד חיל השריון“